Avrupa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 12:12

Almanya'nın Köln kentinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

 “Küçüklerin Büyük Günü” sloganıyla, Heumarkt Meydanında düzenlenen kutlamalara binlerce kişi katıldı. Bu yıl tema olarak çevre konusunun seçildiği etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendiler. Meydana kurulan sahnede müzik grupları konser verdi.

Çocuklar ise birbirinden güzel dansları ve halk oyunları gösteriyle izleyenlerin beğenisini topladılar. Şiirlerin okunduğu etkinlikte bir de resim yarışması düzenlendi. Kutlamalar Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ile Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker'in himayesinde, Köln 23 Nisan Derneği tarafından organize edildi.

Organizasyonda görevli Mehtap Keskin, kutlamaların 2011 yılından bu yana Köln'deki meydanlarda yapıldığını hatırlattı. Keskin, “Hava güzel olursa kutlamalara 30-40 bin kişi katılıyor. 23 Nisan her yıl coşkulu geçiyor” dedi. 

Haberin Devamı

FELDMANN KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde koltuğunu dördüncü kez Türk çocuklara bıraktı.Koltuğu Peter Feldmann'dan devralan İbrahim Akman, yabancı düşmanlığının engellenlenmesini ve başta Suriye olmak üzere bütün dünyaya barış istediğini söyledi. Asya Ezgi Erbaşlı, Aslı Kutlu, Ela Dilek ile Asya Tikbaş da koltuğa oturan isimler oldular.

Frankfurt'ta da bunun gelenek haline geldiğini kaydeden Feldmann, 23 Nisan'ın aynı zamanda Frankfurt ile  Eskişehir, kardeş kent anlaşmasının da yıldönümü olduğunu söyledi.

Avrupa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Çocuklar Feldmann'a çizdikleri resimleri hediye ettiler

SPD'li politikacı, dünyada da çocuk günü kutlandığını belirterek, Türkiye'de ise temsili olarak makam koltuklarına oturulmasının ve onlara söz verilmesinin güzel bir gelenek olduğunu belirtti. Buluşlaya çocukların aileleri, öğretmenleri, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, Hessen Milletvekili Turgut Yüksel ile Peter Feldmann'ın kısa bir süre önce evlendiği, Dostluk Anaokulu Müdürü Zübeyde Temizel de katıldı. 

Avrupa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan kutlaması nedeniyle Frankfurt Belediyesi gönderine Türk bayrağı asıldı

ÇOCUKLAR, BAŞKONSOLOSLUĞU DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik'i ziyaret eden Sibel Arıkoğlu (Frankfurt), Semire Öter, Sümeyye Yılmaz (Usingen), Fatma Fıçı'nın (Bad Vilbel) farklı uluslardan öğrencileri, başkonsolosluk binasını şenlendirdiler. Makam koltuğuna oturan Ezo Özer ile Alman öğrenci Maximillian Schwendinger, dünya barışının önemine değinip çocukların eğitimine her türlü imkanın sağlanmasını istediler. Çocuklar konsolosluk bahçesinde de Başkonsolos Mustafa Çelik ve Eğitim Akaşesi Şadan Özdirik'e şiirler okuyup oyunlar sergilediler.
Avrupa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Başkonsolosluk koltuğuna oturan çocuklar bütün dünyada barış istedi

'OKUYUN ÇOCUKLAR!'

Çocuklar, Frankfurt'un Sossenheim semtinde öğretmen Cemal Demircioğlu'nun velilerle birlikte hazırladığı 23 Nisan kutlamasına eğlendiler. Kutlamaya katılan Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik çocuklardan çok kitap okumalarını istedik. Özdirik, "Kitap insanı, insan dünyayı değiştirir. Kuşlar kanatlarıyla sizler ise okudukça yükseleceksiniz. Yıllar çabuk geçecek, birçok makam ve mevkilere sizler geleceksiniz. Bu nedenle okumayı yaşam biçimi haline getirmelisiniz" diye konuştu.

Avrupa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, Frankfurt Sossenheim semtinde düzenlenen 23 Nisan kutlamasında okumanın önemine değindi

Haberin Devamı

Kutlamada sahne alan çocuk mehter takımı büyük dikkat çekti. Albrecht Dürer, Henri Dunant ve Friedrich Frobel Okulları'ndan Türk öğrenciler, şiirlerin yanısıra halk dansları, Aşuk Maşuk oyunu ile Hacıvat ve Karagöz gölge oyununu sergilediler. Çocukların şarkı ve şiir yarışmaları da ilgiyle izlendi.

DUİSBURG MERKEZ CAMİ BAHÇESİ ÇOCUKLARDA DOLUP TAŞTI

DİTİB’e bağlı olarak faaliyet gösteren Duisburg Merkez Cami Derneği ve Eğitim ve Diyalog Merkezi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği’ne, Duisburg’un farklı okullarında öğrenim gören yüzlerce çocuk katılarak bayram sevincini yaşadı.

Duisburg Merkez Cami Derneği Başkanı Necati Mert, Eğitim ve Diyalog Merkezi Başkanı İsmail Komşucuk, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar’ın birer konuşma yaptığı etkinlikte Anatoliashow’dan Mustafa Evirgen, Nasreddin hoca oyunuyla cami bahçesinin dolduran yüzlerce çocuğu neşelendirdi.

Etkinlikte görevli olan bir Alman polis memurunu sahneye davet eden Mustafa Evirgen, polise sorular yönelterek ve suphanallah, Allahu Ekber söyleterek çocukları güldürdü. Etkinlikte daha sonra çocuklar, palyaço eşliğinde doyasıya eğlendi.

GELSENKİRCHEN’DE YAPILAN ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ

Gelsenkirchen şehrinde faaliyetlerde bulunan Gelsenkirchen Türk Öğretmenler Derneği tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, Max-Planck Gymnasium’un toplantı salonunda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gelsenkirchen Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Gülay Ezer Candeniz’in açış konuşmasıyla başlanan etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri de bir konuşma yaptı. Etkinlikte farklı okullardan katılan gruplar halk oyunları gösterilerinde bulundu, çok sayıda öğrenci de şiir okudu. Şenliğin yapıldığı salonu dolduran çocuklar, kendi bayramlarında doyasıya eğlendi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!