Avrupa Halk Partisi liderlerine mektup yazdı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Halk Partisi liderlerine mektup yazdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2020 08:35

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, partisi Macar Yurttaş Birliği’nin (Fidesz) de üyesi olduğu Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Hıristiyan Demokratların çatı oluşumu Avrupa Halk Partisi (EPP) liderlerine mektup gönderdi.

Haberin Devamı

ORBAN, yazdığı mektupta, Macaristan’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemlerle ilgili son haftalarda ülkesine karşı yalan haberler üretildiğini belirtti. Hükümetinin Kovid-19 salgınına karşı mücadele ederken asılsız iddialara ve ithamlara maruz kaldığını savunan Orban, mektupta şu ifadeleri kullandı: “Eş güdümlü bir şekilde siyasi saldırıya uğradık ve hakkımızda yalan bilgiler yaydılar. Parlamentonun kapatıldığını duyurdular ama parlamentoda düzenli bir şekilde oturumlar yapılmaya devam ediliyor. Kendime sınırsız yetki verdiğimi bile öne sürdüler.” Macar hükümetine karşı EPP üyesi partilerin de yalan haber ürettiğini öne süren Orban, “Avrupa Halk Partisi Genel Başkanı Donald Tusk, Macaristan’da alınan önlemlerle Nazi Almanyası’nın destekçisi ve ideoloğu Carl Schmitt arasında paralellik bile kurdu” değerlendirmesinde bulundu. Avrupa Komisyonu’nun, Macaristan’da alınan önlemleri kontrol ettiğini ve söz konusu saldırıları asılsız olarak nitelediğini kaydeden Orban, hükümetine karşı yalan haber yayan kişilerden özür beklediklerini de vurguladı.

Haberin Devamı

‘ACİL DURUM’ YASASI
Kovid-19’a karşı tedbir amacıyla hazırlanan ve 30 Mart’ta parlamentoda kabul edilen yasaya muhalefet partileri, hükümete “Sınırsız süre boyunca her şeyi yapabilme gücü” verdiği gerekçesiyle destek vermemişti. Uluslararası kamuoyunda, Macar hükümetine yönelik sert eleştiriler de yöneltilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!