Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu resmen kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu resmen kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 12:43

Avrupa ve Amerika’daki Atatürkçü Düşünce Dernekleri yöneticileri, Atatürk’ün 102 yıl önce Osmanlı’yı temsilen geldiği dönemin Alman Ordusu Karargahı ve şimdiki Park Hotel Kurhaus’taki Atatürk Salonu’da bir araya gelerek Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu’nu kurdu. Platformun Başkanı ise Dortmund ADD’nin Başkanı Mevlit Deniz oldu.

Haberin Devamı

2017 yılından itibaren kuruluş çalışmalarına başlayan Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP), Almanya’nın Bad Kreuznach kentinde, Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen yöneticilerle resmi olarak hayata geçirildi. Kuruluş toplantısının yapıldığı yer, Atatürk’ün Aralık 1917’de Alman İmparatoru II. Wilhelm’in daveti üzerine Almanya’ya geldiği, dönemin Alman Ordusu Genel Karargahı’ydı. Dernekleşme toplantısında tüzüğün kabul edilmesinin ardından yeni yönetimini belirleyen ADDP’de başkanlığa Mevlit Deniz (Dortmund ADD) getirildi.

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu resmen kuruldu

YÖNETİM KURULU
Toplantıda belirlenen yönetim kurulu şu kişilerden oluştu: Mevlit Deniz (Başkan, Dortmund ADD), Jale Özer Swailes (1. başkan bardımcısı, İngiltere ADD), Serap Arabacı (2. başkan yardımcısı, Baden Württemberg ADD), Aydın Gündüz (genel sekreter, Heidelberg ADD), Hüsnü İlhan (sayman, Limburg ADD), Mustafa Sönmez (üye, İsveç ADD), Haydar Ahi (üye, Vorarlberg ADD), Ilknur Boray (yedek üye, Amerika Atatürk Derneği), Meral Taştekin (yedek üye, AGEV Osnabrück Kültür ve Gençlik Derneği) ve Pelin Binici (yedek üye, Norveç ADD).

Haberin Devamı

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu resmen kuruldu

TÜRKİYE İLE GÖNÜL BAĞI SÜRECEK
Toplantı sonunda yapılan açıklamada Türkiye’deki Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezi ile gönül bağlarını devam ettirme kararı alındığı belirtilerek “ADDP üyesi dernekler, ilk gün olduğu gibi bugün ve gelecekte de hiçbir kurum ve partiye bağımlı olmadan yalnız Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyecektir” ifadelerine yer verdi.
Atatürkçü Düşünce Dünya Platformunun yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini temsilen bir grup yönetici, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’yı makamında ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!