Güncelleme Tarihi:

1972 yılında Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı, sağlık turizmi ve şarapçılıkla tanınan Bad Kreuznach kentinde doğdu.
Ailesinin de üzüm bağları vardı ve anne babası da şarap üretiyordu.
İlk ve orta öğrenimini aynı kentte yaptı.
Liseyi bitirdikten sonra Mainz’daki Johannes-Gutenberg Üniversitesi’nde Siyasi Bilimler, Katolik Teolojisi ve Pedagoji öğrenimi gördü.
1998 yılında yüksek öğrenimini bitirdikten sonra birkaç yıl Mainz’da SWR’de (Güney Batı Radyosu) çalıştı.
Daha sonraları şarapçılıkla ilgili yayın yapan dergilerde muhabirlik yaptı.
2001-2009 yılları arasında da “Weinwelt” (Şarap Dünyası) dergisinin şef redaktörü görevini üstlendi.
Katolik olan Julia Klöckner, üniversite öğrencisiyken 1997 yılında muhafazakar Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Gençlik Kolları “Genç Birlik” üyesi oldu.
2002-2011 yıllarında Federal Meclis milletvekili olarak görev yaptı.
2010-2022 yıllarında da CDU Rheinland-Pfalz Teşkilatı başkanlığı.
Almanya’nın ilk kadın Başbakanı Angela Merkel döneminde de 2018-2021 yıllarında Federal Besi ve Tarım Bakanlığı görevini üstlendi.
Ve 23 Şubat’ta yapılan erken genel seçimlerden sonra da 7 Mayıs 2025 tarihinde Federal Meclis Başkanı seçildi.
Ve 1995 yılında “Almanya Şarap Kraliçesi” seçilen Julia Klöckner, protokole göre Almanya’nın en yüksek düzeydeki ikinci şahsiyeti oldu.
Klöckner, Federal Meclis Başkanı olarak yasal düzenlemelere harfiyen uyulmasına özen göstermektedir.
Parlamento yaz tatili öncesi üzerinde “Palestine” (Filistin) yazılı tişört giydiği için Sol Parti milletvekili Cansın Köktürk’ün oturum salonunu terk etmesini istedi.
Aynı şekilde Yeşiller’in gençlik kolları Yeşil Gençlik Başkanı Jette Nietzard’ın polislere hakaret anlamına gelen bir söyleminin baş harfleri A.C.A.B yazılı tişört giymesinin, Sol Partili Marcel Bauer’in Bask beresi taşımasının Federal Meclis’in kurallarını istismar anlamına geldiğini belirterek, oturum salonunu terk etmelerini de.
Yani bir yerde oturum salonundan kovdu.
Eşcinsel kadınların (lezbiyen), homoseksüellerin ve biseksüellerin eşit hakları sahip olmaları için başkent Berlin’de her yıl düzenlenen “Christopher Street Day” etkinliğine Federal Meclis’te çalışan personelin katılmasını yasakladı.
Daha önceki yıllarda Federal Meclis’in önüne “Christpher Street Day” ekinliği gününde “Gökkuşağı Flaması” asılırken Başkan Klöckner, bu yıl buna izin vermedi.
Tabii buna tepki gösterenler oldu…
Ama Julia Klöckner, bunlara aldırış etmedi.
Şimdilik “son” olarak da, bu hafta başında Federal Meclis’in oturum salonunda oturumlar devam ederken cep telefonu ve bilgi sayar I-Pad gibi cihazların kullanılmamasına özel gösterilmesini, bunların üzerine görülecek şekilde siyasi içerikli bir şeyler yapıştırılmamasını gündeme getirdi.
Evet…
Julia Klöckner, kurallara harfiyen uyulmasında kararlı olduğunu sergiledi.
Ancak parlamento yaz tatili öncesi, CDU’lu Julia Klöckner’in kendi seçim bölgesi Koblenz’de düzenlenen bir etkinliğe katılması ve etkinliğin yapıldığı “Compugroup Medical” şirketine ait dev salonun patronu Frank Gotthardt’ın da sağ popülist Nius web sitesine (online portalı) tam destek verdiğinin ortaya çıkması, tepkilere yol açtı.
Sol Parti Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Heidi Reichinnek, Klöckner’in istifasını istedi.
Yeşiller’li Federal Meclis milletvekili Misbah Khan, “Federal Meclis Başkanı siyasi olarak tarafsız davranmak zorundadır. Almanya’nın en yüksek düzeydeki ikinci şahsiyetinin böyle bir tutum sergilemesi tüm demokratları şaşırtmaktadır” diyerek tepki gösterdi.
SPD Federal Meclis milletvekili Sebastian Roloff da, “Belli ki CDU Koblenz’in aşırı sağcılara yakınlaşma korkusu yok” diyerek hem suçlamada bulundu hem de dalga geçti.
Federal Meclis milletvekilliğini bırakan Yeşiller’li eski Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, Klöckner’i “görevini bağımsız olarak yerine getirme yetisine sahip olmamakla” suçladı.
2000-2017 yıllarında medya menajeri Helmut Ortner’le birlikte yaşayan, 2019 yılında evlendiği klasik otomobil şirketi sahibi Ralph Grisser’den iki yıl önce ayrılan Julia Klöckner, geçen ay yeni bir sevgili buldu.
Ünlü televizyon sunucusu Jörg Pilawa ile yeni bir mutluluğa yelken açtığını ilan eden Julia Klöckner’e eleştiriler kesilmedi.
Yani bir yerde Julia Klöckner’e aşk sevincini yaşaması bile çok görüldü.
