Aşırı sağ motifli suçlar ilk sırada

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağ motifli suçlar ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 13:35

Almanya’da politik motifli suç sayısının 2001 yılından bu yana rekor düzeye ulaştığı ve geçen yıl yüzde 23 artışla 55 bin 48 suç kaydedildiği açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch ile Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda özellikle aşırı sağcılar tarafından işlenen politik motifli suç sayısında büyük ölçüde artış olduğunu belirtirken, “Aşırı sağ, demokrasi için en büyük tehdit ve tehlikedir” dedi. Aşırı sağcılar tarafından geçen yıl işlenen suç sayısının bir yıl öncesine göre yüzde 7 düşüşe rağmen 21 bin 964’le ilk sırada yer aldığını belirten Faeser, başta Yahudi düşmanlığı olmak üzere nefret suçlarının çok büyük bir bölümünün aşırı sağcılar tarafından işlendiğine dikkati çekti. Aşırı solcular tarafından 10 bin 130 suç işlendiğini belirtirken, “Aşırı sol tehlikesini de ciddiye alıyoruz” diye konuştu.

Aşırı sağ motifli suçlar ilk sırada
TEDİRGİN EDİCİ DÜZEYDE
Federal İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre Almanya’da geçen yıl Yahudi düşmanlığı motifli 3 bin 27, yabancı düşmanlığı motifli 9 bin 236, İslam düşmanlığı motifli 732 suç işlendi. Bakan Faeser, özellikle aşırı sağcılar arasında Yahudi düşmanlığının Almanya’da tedirgin edici düzeyde olduğunu belirtirken, hükümetin, başlattığı ‘eylem planı’ ile buna karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı. Öte yandan pandemi döneminde ‘Aykırı Düşünenler’ olarak bilinen aşı karşıtları ile Alman devletini de Alman Anayasası’nı da tanımayan ve kendilerini ‘İmparatorluk Vatandaşları’ olarak niteleyenlerin geçen yıl işledikleri suç sayısında da büyük ölçüde artış olduğu açıklandı. Almanya’da 26 Eylül 1993 tarihinde dönemin Federal İçişleri Bakanı Manfred Kanther tarafından yasaklanan terör örgütü PKK yandaşlarının Türklere ve Türkiye’ye dönük olmak üzere geçen yıl politik motifli 387 suç işledikleri saptandı.

Haberin Devamı

ALABALİ-RADOVAN: UTANÇ VERİCİ
Federal Hükümetin Göç, Sığınmacılar ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan, politik motifli suçlarla ilgili olarak, “Her olay ülkemiz için bir utançtır” dedi. Özellikle Yahudi düşmanlığı motifli suç sayısındaki artışın tedirgin edici olduğunu vurgulayan Alabali-Radovan, “Kim Yahudilere ve sinagoglara, Müslümanlara ve camilere saldırırsa, tüm Almanya’yı karşısında bulur. Nefret ve ırkçılığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Demokrasimizin temelini güçlendirmeliyiz. Şimdi harekete geçme zamanıdır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!