Aşı kampanyasının yeni yüzleri

Güncelleme Tarihi:

Aşı kampanyasının yeni yüzleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2021 10:55

Bavyera sağlık bakanlığı tarafından yürütülen aşı kampanyasının tanıtımı için ünlü oyuncu Sıla Şahin ile şef aşçı Ali Güngörmüş kamera karşısına geçti. Almanca ve Türkçe olarak hazırlanan mesajlarla vatandaşlar aşı olmaya çağrıldı.

Haberin Devamı

MICHELIN yıldızı sahibi televizyonlardaki yemek programlarının aranan yüzü Ali Göngörmüş bakanlığa ait tüm sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajında, “Ben bunu kahve eşliğinde toplanmak için yapıyorum. Benim için mesele çok basit: Kendimi ve başkalarını korumak istiyorum. Ve bunu sadece aşı olarak yapabilirim. Çok düşünmeden ben de katılıyorum” dedi.

SABIRSIZLAR İÇİN YAPIYORUM
Ünlü oyuncu Sıla Şahin de, “Ben bunu sabırsızlar için yapıyorum. Bu kabusun bir an önce bitmesi ve normale dönmemiz için katkıda bulunmak istiyorum. Yani ben aşı olacağım” mesajı verdi. Bavyera Sağlık bakanı Klaus Holetscheck (CSU) ise Türkçe mesajında “Aşılama, pandemiye karşı mücadelede en önemli silahımızdır. Pandemiyi birlikte yenmemiz için yardımcı olun. Sizden rica ediyorum: Aşı olun ve böylece kendinizi ve başkalarını koruyun” diyerek vataandaşları aşı olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞILAR BAŞLADI
Diğer yandan Bavyera eyaletinde üçüncü doz tazeleme aşılarının bugünden itibaren başladığı duyuruldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bavyera Sağlık Bakanı Klaus Holetscheck, 80 yaş üstü kişilerin veya bağışıklık sistemi zayıf olanların aşı merkezleri ile aile hekimlerinde tazeleme aşılarını olabileceklerini söyledi. Tazeleme aşısını olabilmek için tek şartın ikinci aşıdan sonra 6 ay zaman geçmesi gerektiği vurgulandı.

‘KORONA ÖLDÜRÜR’
Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier (CDU) ise insanları aşı olmaya ikna edebilmek için sigara paketlerinin üzerinde olduğu gibi aşı davetiyelerinde ‘Korona öldürür’ ibaresinin yazılmasını önerdi. Birçok kişinin tam olarak tehlikenin farkında olmadığını belirten Altmaier, aydınlatıcı tanıtım kampanyalarına ağırlık verilmesini istedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!