Arı kovanının üzerinde gitar çaldı

Güncelleme Tarihi:

Arı kovanının üzerinde gitar çaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2020 10:19

Almanya’nın Leipzig şehrinden başladığı dünya turu kapsamında Mersin’in Erdemli ilçesine ulaşan Alman Corinne Wilsky (38), arı kovanı üzerine oturup gitar çaldı. En iyi balı bulmak için yola çıkan Alman Wilsky, daha sonra KKTC’ye gitti.

Haberin Devamı

ALMAN Corinne Wilsky, 5 Kasım günü aracıyla dünya turuna çıktı. Arı yetiştiriciliğine merakı olan Wilsky, tur kapsamında vardığı Türkiye’de sırasıyla İstanbul, Edirne, Antalya’yı gezdi. Ardından da Mersin’in Erdemli ilçesine giden Wilsky, burada Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen 46’ncı Dünya Arıcılık Kongresi’nde ‘Dünyanın En İyi Balı’ ödülüne layık görülen balın üretildiği Torosların 2 bin 400 rakımında Eğriçayır Yaylası’ndaki tesisi gezdi. Arı kovanı üzerine oturup, gitar çaldı. Arı yetiştiriciliğini incelemek ve arıcılık konusunda bilgi edinmek için dünya turuna çıktığını belirten Corinne Wilsky, şunları söyledi:

Arı kovanının üzerinde gitar çaldı
‘KİMSESİZ ÇOCUKLARA ANLATACAĞIM’
“Almanya’nın Leipzig şehrinden 5 Kasımda dünya turuna çıktım. İlk olarak arıcılık hakkında geniş bilgi edinmek için Türkiye’ye geldim. Erdemli’de dünyanın en iyi balının üretildiği duydum ve üreticiyle tanışmak istedim. Şahbaz Çay ile tanıştım. Oğlu Murat Çay ile birlikte çok güzel bir arıcılık faaliyeti yaptıklarını gördüm. Doğası, manzarası, denizi ve güneşi ile Erdemli çok güzel bir yer. Yeşil Toros Dağları’nın eteklerinde üretimi yapılan bal kovanlarını gezme fırsatı buldum. Dünya turumu tamamladığımda Almanya’da kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlara giderek burada öğrendiklerimi ve gördüklerimi anlatacağım. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke.”
Arı kovanının üzerinde gitar çaldı
‘ARICILIK HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ’
Şahbaz Çay da, “Misafirimize kendimize ait ve dünyanın en iyi balının üretiminin yapıldığı kovanları gezdirdik. Arıcılık ve bal üretimi hakkında bilgiler verdik. Arıcılık bizim için bir hayat biçimi oldu. Kendisine ziyaretinden dolayı ve kovan üzerine oturup gitar çaldığı için çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Alman Wilsky, ziyaret sonrası bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Arı kovanının üzerinde gitar çaldı

Haberin Devamı

Arı kovanının üzerinde gitar çaldı

BAKMADAN GEÇME!