Ankara Anlaşmalılar bu çağrı size

Güncelleme Tarihi:

Ankara Anlaşmalılar bu çağrı size
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 18:12

İngiltere’nin Ankara Anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarının süresiz oturma izni koşullarının değiştirmesine karşı ülkede yaşayan Türklerin, İçişleri Bakanlığı’na gönderdikleri ikinci ihtarnameye cevap geldi.

Haberin Devamı

ANKARA Anlaşması’nın sağladığı haklarını koruma amacıyla kurulan Türk İş İnsanları Birliği (AOTB) direktörlerinden İpek Leni Candan, “İkinci ihtarnameye cevap geldi. Beklendiği gibi olumsuz. İhtarname aşamasında bu işin çözümlenmesini düşünmüyorduk. Dava başvurumuzu mahkemeye teslim etmek için hazırlıklara başlayacağız” dedi. 

Dava başvurusunu14 Eylül’e kadar yapmak istediklerini ifade eden Candan şunları söyledi: “Dava 16 Mart öncesi 1 yıllık ya da 3 yıllık vizesini almış herkesi kapsayacak. Ek olarak 1 yıllık vizeye başvurmuş kişilerin de bu kapsama alınması yönünde çalışacağız. Önümüzdeki iki hafta içinde davaya eklenebilecek yazılı ifadeleri bir dosyada toplamamız gerekiyor. Örneğin;
- Türkiye’deki işini başkasına devretmiş veya satıp buraya gelmiş kişiler,
- Yeni ILR (Süresiz Oturma İzni) başvuru ücretini karşılamakta zorlanacak olan aileler,
- ILR sahibi olmadığı için dükkan kiralayamamış ya da iş kredisine başvurup reddedilmiş iş sahipleri vb. insanların başından geçen olaylara ihtiyacımız var.
Eğer bu tür olay yaşadıysanız, ya da ‘yeni kurallar veya ILR’siz işimi yürütüyor olmak beni kötü yönde etkiledi’ diyorsanız lütfen konunun özetini legal@aotb.org.uk adresine 6 Eylül’e kadar gönderiniz. Daha sonra avukatımız iletişime geçip Türkçe ya da İngilizce olarak ifadenizi alıp sizinle birlikte yazıya dökecek.”

Haberin Devamı

Ankara Anlaşmalılar bu çağrı size

‘BU DAVA HEPİMİZİN DAVASI’
“14 Eylül’e kadar mahkemeye başvuru yapıp davayı başlatmak için izin isteyeceğiz. Mahkemenin izin vermesinin 3-4 aylık bir süreç olacağını tahmin ediyoruz. Bu süre içinde bağış kampanyasının hedefine ulaşması ya da en azından büyük kısmının toplanmış olması gerekiyor. Bu nedenle bu aşamaya kadar bağış kampanyasına dahil olmamış olanların artık bağışta bulunmaları çok büyük önem taşıyor. Bu dava hepimizin davası ve herkesin davaya sahip çıkma vakti. Bağışta bulunmuş olan üyelerimizin de (bizi bu noktaya taşıdıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz) ellerinden geliyorsa bir kez daha bağışta bulunmalarını rica ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!