‘Anadolu Ezgileri’, Bochum’u inletti

Güncelleme Tarihi:

‘Anadolu Ezgileri’, Bochum’u inletti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2025 11:11

Kamuran Gündoğan’nın moderatörlüğünü üstlendiği ve Anneliese Brose Musik Forum Ruhr salonunda düzenlenen etkinlikte gurbetçiler Türkülere doydu.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı

Ruhr Veliler Birliği’nin organize ettiği ve bu çatı altında müzikal faaliyetlerini sürdüren Ruhr Türk Halk Müziği Birlik Korosu ve TRT sanatçısı Gülşen Kutlu’nun gecede seslendirdiği hareketli parçalarla vatandaşlar bayram havasında neşeli saatler geçirdiler. Dr. Ali Sak ve Fatime Okuyucu etkinlikte birer konuşma yaparken, ünlü bestekâr Kazım Birlik yönetimindeki Birlik Korosu, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden seslendirdikleri eserlerle gurbetçilerin az da olsa sıla hasreti giderdi. Yelda Arslaner, İnci Yıldırım, Çiğdem Gedik, Figen Dönmez, Çiğdem Tuna, Murat Pehlivan, Ramazan Yıldız ve Orhan Şener söyledikleri solo Türkülerle geceye renk kattılar.

KONUK SANATÇI GÜLŞEN KUTLU
Konserin misafir sanatçısı ise TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu oldu. Ünlü sanatçı, söylediği birbirinden güzel ve hareketli eserlerle dinleyicileri coşturarak salonda bir bayram havası yarattı. Kutlu, daha sonra konuşmasında şunları söyledi: “Türküleri sevdiğiniz ve bu bayram gününde burada olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün unutmayacağım bir konser oldu ve hepinizin Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum dedi.”
Kazım Birlik ise “Sevgili misafirler bizleri bu bayram gününde yalnız bırakmadığınız ve zaman ayırıp geldiğiniz için hepimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Sinan Koçak yönetimdeki Ahenk Anadolu Halk Dansları Topluluğu oynadıkları oyunlarla geceye ayrı bir renk kattılar.

Haberin Devamı

‘Anadolu Ezgileri’, Bochum’u inletti

‘Anadolu Ezgileri’, Bochum’u inletti

‘Anadolu Ezgileri’, Bochum’u inletti



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!