Amri’nin azmettiricisi hakkında yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Amri’nin azmettiricisi hakkında yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 14:02

Berlin’deki Noel pazarına yaptığı kamyonlu saldırıda 11 kişiyi öldüren Amri’nin azmettiricisinin kimliğinin belirlendiği, Libya’da olduğu tahmin edilen kişi için yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

BİR buçuk yıl önce Berlin’in Breitscheid meydanındaki Noel pazarına kamyon sürerek saldırı düzenleyen Anis Amri’yi azmettiren kişinin kimliğinin belirlendiği belirtildi. Süddeutsche Zeitung gazetesi ile NDR ve WDR televizyonlarının ortak haberine göre, Federal Yüksek Mahkeme Soruşturma Hakimliği Meher D. Adlı 32 yaşındaki bir Tunuslu hakkında yakalama kararı çıkardı. Aranan şahsın 2015 yılında terör örgütü DEAŞ’a katıldığı ve Libya’da saklandığı tahmin ediliyor. Haberde, Meher D.’nin cinayete iştirak ve terör örgütü üyeliğinden arandığı yer aldı.
Yüksek mahkeme sözcüsü medyada çıkan haber hakkında yorum yapılmayacağını söyledi. Amri, 19 Aralık 2016’da çaldığı kamyonu Berlin’in merkezindeki Noel çarşısına sürmüş, saldırıda 11 kişi ölmüş, çok sayıda da yaralanan olmuştu. 23 yaşındaki Tunuslu fail çaldığı kamyonun şoförünü de öldürmüştü. Amri, saldırıdan 4 gün sonra İtalya’da polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Noel saldırısı ülkenin şimdiye kadarki en ağır sonuçlara yol açan terör eylemi olarak kayıtlara geçmişti.
Amri’nin kamyondayken iletişim kurduğu kişinin, ona yol gösteren bir DEAŞ’lı olduğu tahmin ediliyordu. Gazetenin haberinde bu şahsın Meher D. olduğu ve Meher D.’nin 2016 sonbaharından itibaren Anis Amri’yi yönettiği de belirtildi. Tunus polisinin uzun süredir aradığı Meher D.’yi yakalama çalışmalarına Alman ve Amerikan gizli servislerinin katıldığı da haberde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!