Almanya’ya Rus Sputnik V aşısı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya Rus Sputnik V aşısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2021 12:52

Avrupa Birliği’nin (AB) Rus aşısı siparişine sıcak bakmaması üzerine Almanya Sputnik V satın almak için harekete geçti. Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın Sputnik V aşısı üreticileriyle ikili görüşmeler yapacağı belirtilirken, ilk olarak Bavyera Eyaleti’nin Sputnik V isimli Rus aşısını almak üzere ön anlaşma imzaladığı açıklandı.

Haberin Devamı

BAVYERA hükümetinin eyaletteki Illertissen kentinde kurulu R-Pharm isimli ilaç şirketi ile hem üretim hem de tedarik için sözleşme yaptığı ifade edildi. Kabine toplantısından sonra açıklama yapan Bavyera Başbakanı Markus Söder (CSU) Sputnik aşısına güvendiklerini belirterek, aşı kapasitesini artırmak üzere AB İlaç Ajansı EMA’nın onay vermesi durumunda ilk etapta 2.5 milyon doz aşı alacaklarını duyurdu.

‘AŞI SON DERECE ETKİLİ’
İlaç Ajansı EMA tarafından incelemesi devam eden Rus aşısının Almanya’da üretimi için R-Pharm şirketi ile niyet anlaşması yaptıklarını söyleyen Bavyera Sağlık Bakanı Klaus Holetschek de (CSU), aşının son derece etkili olduğunu dile getirdi. Bavyera Eyaleti’nin tek başına hareket etmesi nedeniyle Sol Parti’den eleştiri gelirken, FDP partisinden “Aşı kampanyasının hızlanmasına yardımcı olacak önemli bir adım” denilerek destek geldi. Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ise kendilerinin AB ile birlikte hareket edilmesinden yana olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!