Almanya'nın tarihi yenilgisi

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın tarihi yenilgisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 16:48

Dört Alman takımı şampiyonlar ligi karşılaşmalarından yenilgiyle döndü. Schalke Chelsea'ye 0-5 yenildi.

Haberin Devamı

ALMANYA şampiyonlar ligi karşılaşmalarında dört dev takımla hezimete uğradı. Önce Bayern Münih, Manchester City karşısında 2-3 yenildi. Çarşamba akşamı oynanan üç karşılaşma da Alman takımlarının yenilgisiyle sonuçlandı. UEFA'nın 5 yıllık değerlendirmesine göre İspanyol ligi birinci, İngiliz ligi ikinci, Almanya üçüncü sıradaydı. Almanya ikinci sırayı almak istiyordu. Ancak son maçlar bu hedefte karamsarlığa yol açtı.

5 GOL

Schalke, Chelsea'ya karşı oynadığı maçta 5 gol yedi ve gol atamadan döndü. Karşılaşma yeni antrenörle atağa geçen Schalke için tam bir hüsran oldu. Schalke çeyrek finale çıkma şansını da zora soktu. Schalke'nin Maribor'u yenmesi ve Sporting Lissabon'un Londra'da berabere kalması gerekiyor.

Ligde düşüşe geçen Almanya'nın en güçlü takımı Dortmund, Arsenal karşısında 0-2 yenildi. Dortmund böylece sadece ligde değil, yabancı takımlar karşısında da yenilmenin acısını yaşadı. Ancak yenilgiye rağmen Dortmund'un çeyrek finale çıkması garanti.

TOPRAK VE ÇALHANOĞLU

Türk milliler Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Bayer Leverkusen, AS Monaco karşısında tutunamadı ve 0-1 yenildi. Leverkusen'in çeyrek finale grup lideri olarak çıkması için Lissabon'u yenmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!