Almanya’nın gözü, Türkiye’de yetişen havacılık personelinde

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın gözü, Türkiye’de yetişen havacılık personelinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 13:10

Almanya’nın havacılık sektöründe istihdam açığı yaşadığını ve Türkiye’den iş gücü transfer etmek istediğini belirten İstanbul Rumeli Üniversitesi RumeliSEM Uçuş Okulu Genel Müdürü Öğr. Gör. Serap Daş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“GEÇTİĞİMİZ günlerde Almanya’nın acilen eleman aradığı sektörler açıklandı. İş gücü transfer edilmek istenen 10 meslek grubundan biri de ulaşım ve havacılık sektörü. Havacılık sektörü, farklı özelliklerde gençlerin tercih edebileceği ve güzel bir gelecek vaat eden programlardır. Kovid-19 pandemi döneminde her ne kadar istihdam edilme kaygısı yaşanmış olsa da bugün sektörün eskisinden daha fazla istihdam açığı olduğunu ve nitelikli personel ihtiyacının hızla arttığını söyleyebiliriz. Bu sadece ülkemizde değil, tüm dünya için geçerli. Almanya’nın da sektördeki istihdam açığı nedeniyle gözü Türkiye’de yetişen havacılık personelinde. Nedeni ise günümüzde ulaşım vazgeçilmez bir ihtiyaç. Yangında, depremde, selde hızla müdahaleye ihtiyaç var. Sağlığın her şeyin önünde olduğunu anladığımız pandemi zamanlarında yine can kurtaran hava araçları oldu. Havacılık savunma sanayinin göz bebeği. Ekonomi, teknoloji, askeri gücün göstergesi olabilirken ve gelişime bu kadar açıkken, havacılık aslında bir sektör değil, yaşam biçimidir.
Mezunların Almanya’da çalışabilmesi için IATA koşullarını taşıyan sertifika programlarına başvurunun ön koşul olduğunu belirten Serap Daş, şöyle devam etti: “Üniversitemiz bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarından mezun olan öğrencilerimizin tamamı ön koşula uygun. Biz de öğrencilerimizin uluslararası alanlarda bizi temsil etmeleri için ayrıca Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Almanca eğitim programları açarak öğrencilerimizi hazırlıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!