Almanya’dan Suriye’ye sınır dışı yasağı uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Suriye’ye sınır dışı yasağı uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 11:10

Almanya’nın Magdeburg kentinde düzenlenen ve eyaletlerin içişleri bakanlarını buluşturan konferansta, Suriye’ye sınır dışı uygulamasını askıya alma kararı 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı. Uygulama, aralık ayı sonuna kadar geçerliydi.

Haberin Devamı

DEUTSCHE Welle Türkçe’nin haberine göre, konferansta ayrıca Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye konusundaki değerlendirmelerini güncellemesi istendi. Suriye’deki durumun düzelmemesi halinde sınır dışı uygulamasını durdurma kararının otomatik olarak gelecek yılın sonuna kadar uzatılması konusunda mutabakata varıldı. İçişleri bakanlarının aldığı kararı kamuoyuna konferansa başkanlık eden Saksonya-Anhalt İçişleri Bakanı Holger Stahlknecht açıkladı.

İŞKENCE VE ÖLÜM TEHLİKESİ VAR
Konferansta CDU/CSU’lu eyalet içişleri bakanları sınır dışı uygulamasını 30 Haziran ile sınırlandırmak isterken, SPD’li bakanlar askıya alma kararını bir yıl uzatma önerisi getirdi. Konferansın ardından açıklama yapan SPD’li Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius, varılan uzlaşmadan memnun olduğunu ve ‘görülebilir bir zaman’ içinde Suriye’ye sınır dışı uygulanmayacağını belirtti.
Dışişleri Bakanlığının hazırladığı durum raporuna göre Suriye’ye dönenleri işkence, tutuklama hatta ölüm tehlikesi bekliyor. Bu yüzden de uygulamanın uzatılacağı tahmin ediliyor.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!