Almanya’da selfie kazaları, katliam gibi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da selfie kazaları, katliam gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2018 12:28

Almanya’da son ödenmelerde vagonlarda ve raylarda özçekim merakı arttı. Ancak bu merakın faturası genelde ağır oluyor. Hareket halindeki trenin vagonlarında veya raylar üzerinde denenen özçekimler nedeniyle bu yılın ilk altı ayında 38 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ALMAN Demir Yolları’nın açıklamasında, bu yılın ilk altı ayında tren rayları veya hareket halindeki trenlerde denenen özçekim veya cesaret gösterişi sonucunda 85 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 38 kişi öldü. Geçen yıl ise ağır yaralamalarla ve ölümlerle sonuçlanan kaza sayısı 200 olarak açıklandı.

Alman Demir Yolları Şirketi Güvenlik Birimi Şefi Hans Hilmar Rischke, “Gençler ve çocuklar tehlikeli cesaret gösterisi yapıyor. Raylar üzerinde ve hareket halindeki trenlerde fotoğraflar çekiyorlar. Bu güzel ve çekici bir durum değil. Aksine ölüm tehlikesi yaratıyor. Tren yolları oyun alanları değil” dedi.
Federal Asayiş Dairesi Başkanı Dieter Romann da “Tren raylarının tehlikeli olduğunu sadece aileler değil öğretmenler ve eğitmenler de çocuklara anlatmalı. Aslında bu uyarıları yapmak hepimizin görevi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!