Almanya’da sel felaketi! 42 kişi öldü, 70 kişi kayıp...

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da sel felaketi 42 kişi öldü, 70 kişi kayıp...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2021 10:32

Almanya’yı etkisi altına alan aşırı yağışlar nedeniyle su baskınları yaşandı, çok sayıda bina çöktü, 42 kişi öldü, kayıp sayısının 70’e yakın olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE Kuzey Ren Vestfalya, Reinland Pfalz ve Baden Württemberg eyaletlerinde etkili olan yağış nedeniyle kurtarma çalışmalarına katılan 2 itfaiye eri Altena yakınlarında yaşamını yitirdi. Euskirchen bölgesinde 15 kişi, Köln’de 2 kişi, Bonn yakınlarındaki Rheinbach kasabasında 3 kişi, Solingen ve Unna kentlerinde ise sular altında kalan evlerinin bodrum katlarında 72 yaşındaki bir kadın ile 54 yaşındaki erkeğin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Rheinland Pfalz Eyaleti’ne bağlı Bonn yakınlarındaki Ahrweiler bölgesinde ise 18 kişi sel sularına kapılarak öldü. Selin etkili bölgelerde ikâmet eden insanların çatı katlarına çıkarak kurtulmaya çalıştığı, mobil hatların çökmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının zorlukla ilerlediği kaydedildi. Kurtarma ekiplerinden yapılan açıklamaya göre çok sayıda bina sular altında kaldı.

Haberin Devamı

EN ÇOK KAYIP SCHULD’DA
Koblenz polisi de Twitter’dan yaptığı açıklamada, Bad Neuenahr-Ahrweiler kentinde birçok evin çöktüğü, bazı evlerin de çökme tehlikesi altında bulunduğunu, bölgede hayatını kaybedenlerin olduğunu duyurdu. Adenau şehri yakınlarında Schuld kasabasında 6 bina tamamen çöktü, kayıp sayısının 70’e yakın olduğu ve ölüm sayısının artabileceği belirtildi. En fazla kayıpların Rheinland Pfalz eyaletinden geçen Ren, Mosel ve Ahr Nehri kıyılarında bulunan yerleşim yerlerinde yaşandığı, buralarda 70 kadar insanın bulunamadığı belirtildi. En fazla kayıp yaşanan kasabanın ise Eifel’deki Schuld olduğu bildirildi. Kayıpların yoğun olduğu Koblenz bölgesinde polis, vatandaşlar için başvuru merkezi oluşturdu. Yakınlarını kaybedenlerin 0800-6565651 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri duyuruldu. 25 evin daha çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu, yaşam mücadelesi veren insanları kurtarmak için olağanüstü çaba sarf edildiği bildirildi. Kuzey-Vestfalya eyaletinin Hückeswagen kentinde insanların botlarla evlerinden tahliye edildiği bildirildi.

MERKEL’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Sel felaketi nedeniyle seçim gezilerini iptal eden CDU Genel Başkanı ve CDU/CSU Başbakan Adayı Armin Laschet, felaketten büyük zarar gören bölgelere gitti. Bir dizi ziyaret için ABD’de bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel de Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla bir mesaj yayımlayarak ülkeyi sarsan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, kayıp yakınlarına sabır dileyen Merkel, kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere destek olunmasını istedi. Merkel, “Yorulmak bilmeden yardıma koşanlara ve acil servis personellerine kalbimin bütün derinliklerinden teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’da sel felaketi 42 kişi öldü, 70 kişi kayıp...
Fotoğrafta kayıpların olduğu Eifel Adenau bölgesindeki Ahr Nehri görünüyor.

Almanya’da sel felaketi 42 kişi öldü, 70 kişi kayıp...

‘OLAĞANÜSTÜ HAL’ İLAN EDİLDİ
Elektriklerin kesilmesi nedeniyle sel felaketinin yaşandığı yerler karanlıkta kaldı, ulaşımın sağlanamadığı, küçük yerleşim birimlerinin dış dünya ile bağlantısının kesildiği kaydedildi. Leverkusen kentinde ise elektrik kesintisinden dolayı bir hastanedeki 468 kişinin tahliye edildiği ifade edildi. Elektrik kesintisine Dhünn Çayı’nın taşması sonrasında trafoların zarar görmesinin neden olduğu kaydedildi. Tüm Almanya’dan felaket bölgelerine kurtarma ekipleri sevk edilirken, ‘olağanüstü hal’ ilan edildi. Ren ve Mosel ırmaklarının birleştiği Koblenz kentinde çok sayıda ev ve iş yeri çökme tehlikesine karşı boşaltıldığı, kıyı bölgelerindeki köy ve kasabalarda tahliye işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Metrekareye ortalama 200 kg yağmur suyu düştüğünü belirten meteoroloji kurumu, etkili yağışların bir süre daha devam edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

YAĞMACILAR TALAN ETTİ

Sel felaketinin yaşandığı Almanya’da yağma olayları ortaya çıktı. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Aachen Polisi’nden verilen bilgiye göre, kent yakınlarındaki sel felaketi nedeniyle terk edilen Stolberg kasabasına yağmacılar dadandı. Sular altında kalan kuyumcu, eczane ve supermarket gibi iş yerlerine giren kimliği belirsiz kişilerin her yeri talan ettiği bildirildi. Kasabayı yağmacılardan korumak için yüzlerce polisin bölgeye sevk edildiği duyuruldu.

Almanya’da sel felaketi 42 kişi öldü, 70 kişi kayıp...

Almanya’da sel felaketi 42 kişi öldü, 70 kişi kayıp...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!