Almanya’da parti havasında protesto

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da parti havasında protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 09:54

Almanya’da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kapatılan gece kulübü ve disko sahipleri ‘partili’ protesto gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalar gevşetilmeye devam ederken, bazı işletmeler ise hâlâ kapalı tutuluyor. Başkent Berlin’de salgın nedeniyle aylardır kapalı tutulan gece kulübü ve diskoların işletmecileri Landwehrkanal’da ‘partili’ protesto düzenledi. Eylemciler bot, kano, tekne ve sal ile kanal üzerinde bir araya geldi. Eylemciler, polisten izin alarak eylemi düzenlediklerini aktarırken, tahmin edilen üzerinde kişinin eyleme destek verdiğini açıkladılar. Eylemciler, onlarca su aracı ile kanalı kapatırken, kanalın her iki tarafında ise yüzlerce kişi toplandı. Yapılan protesto eylemden çok bir parti havasında geçerken, müzik ve dans eşliğinde devam etti. Stuttgart kentinde cumartesini pazara bağlayan gece 500’ü aşkın genç Schlossplatz meydanında toplandı. Devriye gezen polis gençlere megefonla dağılmaları uyarısında bulundu. Ancak çağrıya uymayınca, polis takviye güç istedi. Kalabalıktan polise şişeler atıldı. Yaralanan olmadı. Bir polis devriye aracı hafif hasar gördü. Polis kalabalığı dağıttı.

Haberin Devamı

CEZALAR EYALETTEN EYALETE DEĞİŞİYOR
Almanya’da şimdiye çok ihlal yaşandı. Nüfus olarak en büyük eyalet Kuzey Ren Vestfalya’da başlangıçta haftada ortalama 2 bin ile 2 bin 500 arasında ihlal kaydedildi. Şimdi bu sayı haftada 300’e düştü. Hessen Eyaleti’nde nisan ayı başında 6 bin 300 civarında, mayıs ayında ise bin 200 ihlal tespit edildi. Baden Württemberg Eyaleti’nde 27 bin 593 suç duyurusu kaydedildi. Bunun 21 bini sosyal mesafe, 452’si ise maske ihlali. Bavyera Eyaleti’nde 21 Mart 25 Mayıs arasında 57 bin 502 suç duyurusu kayda geçti. İhlallere cezalar da eyaletten eyalete değişiyor. Maske ihlaline ceza Rheinland Pfalz Eyaleti’nde 10 Euro. Bavyera’da ise 150 Euro.

BAKMADAN GEÇME!