Almanya’da okulda saldırı: 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da okulda saldırı: 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 14:00

Almanya’nın Bremen kentine bağlı Bremerhaven’de bir okulda saldırı meydana geldi. Polisten yapılan açıklamada bir kadın görevlinin ağır yaralandığı kaydedildi. Olayın ardından kaçan saldırgan ise kısa sürede yakalandı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK kentte şok etkisi yaratan saldırı, sabah saat 09.15 sıralarında Lloyd Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tüfek şeklindeki ‘Tatar yayı’ kullanan ve yanında bir de tabanca olan saldırgan, ‘Tatar yayı’yla okulun sekreteryasında çalışan kadını yaraladı. Saldırının başlamasından hemen sonra öğrenciler polise ihbarda bulundu ve bazı öğrenciler de tuvalete saklandı. Saldırı sonrasında paniğe kapılan öğretmen ve öğrencilerin büyük çoğunluğunun ise sınıflara kapanıp içeriden kapının önüne barikat kurduğu kaydedildi. Olay yerine çok sayıda özel tim ve polis sevk edildi. İkinci saldırganın da olduğu yönünde dedikodular çıktı ancak polis henüz bu bilgiyi doğrulamadı. Polis sosyal medya hesabından olayla ikili bilgi verirken, çevreye yaklaşılmaması uyarısında bulundu. Saldırının ardından olay yerinden kaçan ve erkek olduğu belirtilen saldırgan, kısa sürede polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

Almanya’da okulda saldırı: 1 yaralı

Sosyal medyada, okul saldırganının yakalanma anını gösteren bir video dolaşmaya başladı. Görüntüye göre, saldırgan bir cadde üzerinde yüzüstü yere yatıp ellerini arkada tutarak polisin gelmesini bekliyor. Kısa zamanda olay yerine gelen polis ise saldırganı kelepçeleyerek tutukluyor.

Yaklaşık 1700 öğrencinin kayıtlı olduğu okulda saldırı anında 200 öğrencinin bulunduğu ifade edildi. Lise bitirme sınavlarının yazıldığı için okulda normal zamana göre daha az öğrencinin bulunması büyük şans olarak değerlendirildi. Okul çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, okulun sokağına girişi ve çıkışları kapattı. Ancak çok sayıda veli çocuklarının durumunu öğrenmek için okula akın etti. Olay yerine ambulans ve psikolojik destek amaçlı sağlık ekibi de gönderildi. Geçen hafta da Essen kentinde aşırı sağ ve ırkçı görüşlere sahip 17 yaşındaki Jeremy R. adlı bir öğrenci, okuduğu lisedeki Müslümanları ve siyahileri öldürme planını gerçekleştiremeden evinde yakalanmıştı.

Haberin Devamı

Almanya’da okulda saldırı: 1 yaralı

BAKMADAN GEÇME!