Almanya'da manşetlerde o var!

Güncelleme Tarihi:

Almanyada manşetlerde o var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 14:10

Şampiyonlar Ligi Play-Off mücadelesinin ilk maçında Leverkusen, deplasmanda Kopenhag'ı 3-2 yenerken milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 2 asist yaparak geceye damga vurdu. Kopenhag'a karşı 2 asist yapan ve Leverkusen'in deplasman galibiyetinde en önemli pay sahibi olan Hakan Çalhanoğlu, soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi Play-Off mücadelesinin ilk akşamında, Beşiktaş-Arsenal karşılaşması dışında 4 maç daha vardı. Kopenhag deplasmanında 3-2'lik galibiyete ulaşan Leverkusen'de gecenin yıldızlarından biri yeni transfer Hakan Çalhanoğlu oldu. Alman temsilcisi, deplasmanda Kopenhag’ı 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi grupları yolunda önemli bir yol kat etti. Stefan Kiessling'in 5. dakikadaki golüyle öne geçen Leverkusen, 9. dakikada Matthias Zanka ve 13. dakikada Daniel Amartey'in gollerine engel oamadı. Ancak Alman ekibi yeniden toparlandı ve önce 31. dakikada Karim Bellarabi, ardından da 42. dakikada Son Heung-Min'in golleriyle 3-2 öne geçti. İlk yarısı 5 gole sahne olan maçın ikinci yarısında ise gol olmadı ve Leverkusen mücadeleyi 3-2 kazandı. Bu arada Hakan Çalhanoğlu da yaptığı 2 asistle Leverkusen'in yıldızlarından biri oldu.

Haberin Devamı

Bayer Leverkusen'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu, Kopenhag'a karşı oynadığı muhteşem oyun sonrası Alman basınına geniş bir röportaj verdi.
İşte Leverkusen'in 3-2'lik galibiyetinde aslan payına sahip olan Çalhanoğlu'nun röportajı;
"Leverkusen ile ilk 90 dakikana çıktın. Nasıl geçti?"
- Çok iyi hissettim. Sonunda Şampiyonlar Ligi'nde oynamış olmak çok mutlu etti. Çok iyi bir oyun oynadık ve bu galibiyeti hak ettik.
"Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?"
- İki asist yapmak genelde iyidir ama ben ilk golümü atmak istiyordum. Yine de, performansımı beğendim.
"3-2'lik skor nasıl?"
- İyi başladık maça ama sonra savunmada birçok hata yaptık. Daha iyi olmamız gerekiyordu ve olduk.
"Hamburg daha defansif oynayan bir takımdı. Leverkusen her zaman ofansif oynayan bir takım olmuştur. Adaptasyon zor oldu mu?"
- Hocamızın oyun sistemi sürekli hücum etmek üzerine kurulu. Biz oyunculardan sürekli maksimum verimi alabilmek için uğraşıyor. Ancak, Kopenhag karşısında savunmada hatalar yaptık. En kısa sürede bu hataları düzelteceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!