Almanya'da kuş gribi alarmı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kuş gribi alarmı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 15:49

Almanya Tarım Bakanı Christian Schmidt'ten Noel ve yılbaşı öncesi kuş gribine karşı acil düzenleme: Tüm ördek ve kazlar muayeneden geçecek. Negatif çıkanlar pazara sürülecek.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA kümes hayvancılığın kalesi olan Aşağı Saksonya'da ortaya çıkan kuş gribi vakası Noel ve Yılbaşı öncesinde ördek ve kaz kesiminde acil düzenlemeye yol açtı. Tarım Bakanı Christian Schmidt, kaz ve ördeklerin kesilmeden önce muayene edilmesi için acil düzenleme yayınladı. Kaz ve ördeklerin H5N8 virüsü taşıyıp taşımadıkları mauyene edilecek. Negatif çıkması durumunda kesilebilerek pazara sürülebilecek. Aksi takdirde yok edilecek. Acil karar pazartesini salıya bağlayan gece saat 12'de yürürlüğe girdi ve 31 mart 2015 tarihine kadar geçerli olacak.

Acil kararın nedeni

Noel ve yılbaşında ördek ve kaz tüketimi çok yüksek. Ördek ve kazlar, hindi ve tavukların tersine kuş gribi virüsü taşıdıklarına dair klinik semptomlar göstermiyor. Kuş gribi virüsü taşıyan ördek ve kazların nakliyat yapılırken, virüsün hızla yayılması tehlikesi yüksek. Bu nedenle hayvanlar kesilmeden önce kontrolden geçirilecek ve virüs taşımıyorsa kesilecek. Kaz ve ördeklerin muayene sonuçları bir haftadan daha eski olmayacak. Uygulama tüm Almanya çapında geçerli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!