Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var!

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2020 20:22

Başbakan Angela Merkel’in başkanlığında toplanan 16 eyaletin başbakanları, ülkede kısmi kapanma anlamına gelen bir dizi katı kararlar aldılar. Toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, halkı dayanışmaya çağırdı. Ulusal sağlık krizi yaşamamak için kararların alınması gerektiğini belirten Merkel “Yeni vakalar ve yoğun bakım hasta sayısı katlanarak arttı, bunu önlemek için bu adımlar atıldı. Amacımız önce vakaları durdurmak ardından sayıları düşürmek” dedi.

Haberin Devamı

VİDEO konferansıyla gerçekleşen toplantıda eyalet başbakanlarına eğer katı kurallar hayata geçirilmezse gelecek hafta günlük vaka sayısı 28 bini bulacağını söyleyen Merkel, durumun çok dramatik bir hal alacağını hatırlattı. 2 Kasım Pazartesi günü uygulanmaya başlayacak katı kurallar, yaklaşık üç hafta sürecek. Ancak 11 Kasım’da kuralların ilk sonuçları yine başbakanlar arasında değerlendirilecek. Salgının önlenmesine yönelik atılan adımlar olumlu sonuç verirse, kararların süresinin uzatılıp uzatılmayacağı ise aralık ayında yeniden değerlendirilecek. Kararların yeni yıla kadar uygulanacağı da tahmin ediliyor.

Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var

Haberin Devamı

BAŞBAKANLARI İKNA ETTİ
Dünkü toplantı, son haftalarda günlük vaka sayısı 11 binin üzerinde seyretmesi üzerine yapıldı. Başbakan Merkel ile eyalet başbakanlarının toplantısı daha önce cuma günü yapılmak üzere planlanmıştı. Merkel, ülkenin tamamen kapanmaması için katı kararların uygulanması konusunda eyalet başbakanlarını ikna etti. Eyalet başbakanlarının büyük çoğunluğu da Merkel’in okullar ve yuvalar açık kalıp, barlar, birahaneler, spor salonları, kozmetik bakım dükkânları, sinema, tiyatro, opera ve konser salonları ise yaklaşık üç hafta boyunca kapanması önerisine destek verdi. Restoranlar ise sadece dışarıya ve evlere servis yapabilecek. Masalara servis yasaklandı. Faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ise federal bütçeden yardım ve destek sağlanacağı da alınan kararlar arasında.

Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var

ALINAN YENİ ÖNLEMLER ŞÖYLE
* En fazla iki hane mensubu olmak koşuluyla 10 kişinin bir araya gelmesi serbest olacak. Bu kurala uymayanlara para cezası kesilecek.
* Otellerde ve pansiyonlarda konaklama çok ciddi kısıtlanacak. Turistik amaç taşımayan zorunlu hallerde sadece otellerde konaklamaya izin verilecek.
* Tiyatro, opera ve konser salonları kapalı kalacak. Spor salonları, sinema, eğlence alanları, yüzme havuzları ve genelevler de açılmayacak. Tüm eğlence partileri iptal edilecek.

Haberin Devamı

Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var

* Bar ve birahaneler kapalı kalacak. Restoranlarda masalara servis yasak. Evlere servis ise serbest olacak.
* Vücut temizliği ve bakımı yapan solanlar, kozmetik salonları, masaj salonları ve dövmeciler tamamen kapatılacak. Fizik tedavi amaçlı masaj salonları ise hizmet vermeyi sürdürecek. Kuaför ve berberler de çalışacak. Ancak berber ve kuaförlere de yeni hijyen kuralları getirilecek.

Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var

* Perakende satış dükkânları ve mağazalar açık olacak. Ama ciddi önlemler alınacak. 10 metrekare başına bir müşterinin içeri girmesine izin verilecek.
* Amatör ve ferdi sporlar kasım ayında yapılamayacak. Profesyonel futbol ve basketbol ile diğer takım sporları ise seyircisiz planlandığı gibi devam edecek.

Haberin Devamı

Almanya’da kasım boyunca katı kurallar var

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!