Almanya'da kaçak yolculara ceza arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kaçak yolculara ceza arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 00:00

Almanya 1 Temmuz 2015 Çarşamba gününden itibaren toplu taşıma araçlarında biletsiz, kaçak yolculara cezayı 40 Euro’dan 60 Euro’ya çıkardı.

Haberin Devamı

Tren, otobüs, tramvay, metro gibi toplu taşıma araçlarında 2014 yılında biletsiz seyahat eden kaçak yolcu sayısı 271 bin 119 olarak kayıta geçti. Her yıl kaçak yolcuların seyahatinin toplu taşıma şirketlerine olan zararı 250 milyon Euro’ya çıkıyor. Kaçak yolculuğun önüne geçilmesi için cezalar 60 Euro’ya çıkartıldı.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt cezaların caydırıcı olması, kaçak yolculuğun önlenmesini istedi.

Bakan Dobrindt Alman Devlet Demir Yolları’nın zamlı ceza uygulamasını 1 Ağustos’tan itibaren uygulamaya geçireceğini söyledi. Alman Ulaştırma İşletmeciler Birliği (VDV) sözcüsü Lars Wagner ise cezanın artmasını iyi bir başlangıç olarak nitelendirdi. İkinci ve üçüncü kez kaçak yolculuk yapanlaraysa cezanın 120 Euro’ya çıkarılması önerildi.

Haberin Devamı

Yakalanan kaçak yolcuların en sık kullandıkları bahaneler

Toplu taşıma araçlarında biletsiz yakalanan kaçak yolcular karşısında biletçiyi görünce en çok "rüzgardan biletim uçtu", "biletimi nereye koyduğumu bir türlü bulamıyorum", "köpeğim biletimi yedi", "hafta sonları biletsiz biliyordum", "bir durak için bilet gerektiğini bilmiyordum", "sevgilimle atıştık eşyalarımı atmış", "bilet otomatı bileti vermedi", bahanelerini tercih etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!