Almanya’da da Fransa’da da 4’e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da da Fransa’da da 4’e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2020 10:18

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) vakasının 4 Almanya’da 4 Fransa’da toplam 8’e yükseldiği bildirildi. İngiltere ise vatandaşlarından Çin ana karasına gerekli olmadıkça seyahat etmemelerini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bavyera Eyaleti’nde dün bir kişinin ölümcül koronavirüs kaptığı açıklanmıştı. Bavyera Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan yazılı açıklamada ise 3 kişide daha yeni tip koronavirüsün tespit edildiği bilgisi aktarıldı. Yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran söz konusu 3 kişinin, daha önce virüsün tespit edildiği kişiyle Starnberg bölgesindeki aynı şirkette çalıştıkları bildirildi. Hastaların Schwabing Hastanesi’ne yatırılarak karantinaya alındığı kaydedilirken hastaların temas ettiği başka kişilere yeni tip koronavirüsün bulaşıp bulaşmadığının şu sıralarda test edildiği, ayrıntıların yarın düzenlenecek basın toplantısında paylaşılacağı belirtildi.

ŞİRKET PAZARA KADAR KAPALI
Virüsü Almanya’ya bulaştıran Çinli kadının 21 Ocak günü otomobil şirketi çalışanlarına eğitim vermek için Şangay’dan geldiği açıklanmıştı. Kadın rahatsızlanınca 23 Ocak’ta Çin’e dönmüş yapılan muayenede koronavirüsü taşıdığını öğrenilir öğrenilmez Alman firmasına haber verilmişti. Bu arada hastaların çalıştıkları şirket, pazar gününe kadar Bavyera’daki şirket merkezini kapattığını duyurdu.

Haberin Devamı

FRANSA’DA DA VAKA SAYISI 4’E YÜKSELDİ
Fransa’da koronavirüs vaka sayısının 4’e yükseldiği bildirildi. Fransa Sağlık Bakanlığı’na bağlı Fransa Kamu Sağlığı kurumunun Genel Müdürü Jerome Salomon, yaptığı açıklamada, Çin’in Hubey Eyaleti’nden Paris’e gelen 80’li yaşlarındaki Çinli bir turistte koronavirüs görüldüğünü belirtti. Paris’teki bir hastanede karantina altında tutulan hastanın durumunun ağır olduğunu belirten Salomon, hastanın başkentte temasta olduğu kişilerin tespit edilebilmesi için soruşturma başlatıldığını kaydetti. Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, geçen hafta Paris’te ve Bordeaux’da 3 kişide koronavirüs görüldüğünü bildirmiş, Avrupa’da başka kişilerde de bu vakanın görülmesinin muhtemel olduğu uyarısında bulunmuştu.

İNGİLTERE’DEN ÇİN’E SEYAHAT UYARISI
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise devam eden koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu seyahatler hariç Çin ana karasına gidilmemesi tavsiyesinde bulunuldu. Uyarının Hong Kong ve Makao özel idari bölgesi için geçerli olmadığı kaydedilen açıklamada, halihazırda Çin’de bulunan İngiliz vatandaşlarından da seyahatlerin gelecek günlerde zorlaşabileceğini göz önünde bulundurarak kendi kişisel koşullarına göre karar vermeleri istendi. Salgının çıkış noktası olan Hubei Eyaleti hariç Çin’den ayrılmak için halen ticari uçak seferlerinin mevcut olduğu vurgulanan açıklamada, Hubei’de bulunan İngilizlerin tahliye edilmesi için de çalışıldığı hatırlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!