Almanya’da işsizlik 3 milyona dayandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da işsizlik 3 milyona dayandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2020 12:24

Merkezi Nürnberg şehrinde bulunan Federal İş Ajansı tarafından çarşamba günü yapılan açıklamayla mayıs ayında 169 bin çalışanın daha işini kaybettiği duyuruldu. Böylece Almanya’da işsiz sayısı 2 milyon 813 bine yükseldi. İşsizlik oranı ise yüzde 0.3 artış göstererek yüzde 6.1 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

BİR önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ise işsiz sayısının 577 bin arttığı kaydedildi. Federal İş Ajansı’ndan yapılan açıklamada nisan ayında 300 bin kişi işini kaybetmişti. Açıklamada mevsimsel koşullar nedeniyle her yıl nisan ve mayıs ayında işsiz sayısı azalırken bu yıl her iki ayda işini kaybedenlerin olmasının temel nedeninin koronavirüs olduğu belirtildi. Mayıs ayında işletme sahipleri kısa süreli mesai uygulamasına da geçti. Son bir ayda 1 milyon 60 bin çalışan kısa mesai uygulamasına tabi tutuldu. Mart ve nisan aylarında kısa mesai uygulaması kapsamına alınan çalışan sayısı 10 milyon 660 bin olarak açıklanmıştı. İş Ajansı’nın hesaplarına göre kısa çalışmanın maliyeti 30 milyar Euro.
Almanya’da en son 2009 yılında 1 milyon 440 bin kişi kısa mesai uygulaması kapsamına alınmıştı. Federal İş ajansı Başkanı Detlef Scheele, “İş piyasası koronavirüs baskısını yoğun olarak hissediyor. Kısa süreli çalışma seviyesi 2009 yılının çok üstüne çıktı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!