Almanya panikledi

Güncelleme Tarihi:

Almanya panikledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2020 13:54

Almanya’da salgın, son günlerde hiç olmadığı kadar yayıldı. Ülkenin neredeyse tüm bölgelerinde vakalar tehlikeli olarak belirlenen üst sınırın üzerinde. Hemen hemen her eyalette 100 bin nüfusa 200’den fazla vaka düşüyor. Kimi yerleşim alanlarında bu oran 500’ü bile buluyor.

Haberin Devamı

EN yüksek vaka oranın bulunduğu yerleşim yeri Bavyera sınırları içinde kalan Regen. Güney kasabasında 100 bin nüfusa neredeyse 570 vaka düşüyor. Vaka sayısı arttıkça bulaşma riskinin de artığına işaret eden Leibniz Salgın Araştırma Enstitüsü Başkanı Hajo Zeeb durumu, “İlk dalgaya göre farklı bir durum yaşıyoruz. Salgın sayısı çok arttı. Bu da bulaşmayı kolaylaştırıyor. İlk dalgada salgın çok yaygın değildi” dedi.

Almanya panikledi


İkinci koronavirüs dalgasında doğu eyaletlerinde de çok sayıda vaka ortaya çıktı. Zeeb’e göre doğu eyaletlerinde salgının yaygınlaşmasının temel nedeni, ilk dönemlerde vaka sayısının düşük olması nedeniyle insanların önlem almakta temkinli davranmamaları. İlk dalga yaşandığında doğu eyaletlerinde vaka sayısı neredeyse yok gibiydi. Zeeb, “Almanya’nın doğusunda yaşayanlar vaka sayısı az olduğu için ‘Neden önlem alayım ki’ diye düşünmüş olabilirler” dedi. Almanya’da vakaların en çok yoğun olduğu yerlerin başında ise sınır bölgeleri geliyor. Sınırlara yakın küçük kasabalarda son dönemlerde vaka yoğunluğu arttı. Uzmanlara göre komşu ülkelerde yaygınlaşan salgın, sınır bölgelerine de sıçradı.

Haberin Devamı

Almanya vaka sayılarının düşmemesi ve ölü sayısının artması üzerine tam karantinaya hazırlanıyor. Saksonya, pazartesi gününden itibaren 10 Ocak’a kadar süpermarketler dışında okulları ve tüm perakende ticari iş yerlerini kapatıyor. Bavyera da Noel’de 24 Aralık’tan 10 Ocak’a kadar süpermarketler dışında perakende iş yerlerini kapatma kararı aldı. Mecklenburg Vorpommern Noel tatilinden sonra dijital eğitime geçecek. Thüringen Noel’de önlemleri yumuşatmayacak. Hessen de vakaların yüksek olduğu bölgelerde gece sokağa çıkma ve alkol yasağı kararı aldı.

Almanya panikledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!