Almanya'da devlet memurlarına büyük müjde

Güncelleme Tarihi:

Almanyada devlet memurlarına büyük müjde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 10:08

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde devlet memurlarının çalışma durumlarıyla ilgili bir reform daha duyuruldu. Maliye ve İçişleri Bakanlığı’nın sitesinden duyurulan bilgiye göre memurlar, çocuk bakımı veya bakıma muhtaç anne-babayı sebep göstererek 15 yıl memuriyete ara verebilecek.

Haberin Devamı

Şu ana kadarki uygulamada bu süre maksimum 12 sene öngörülüyordu. Bu uygulamayla eyalet yönetimi devlet dairelerinde aile ile uyumlu bir çalışma ortamı sağlamayı amaçlıyor.Memurlar istediği takdirde işe tekrar dönebilecek.

Memur sendikalarının baskısı ile oluşturulan yeni reform ile birlikte maaşlarda da değişiklik olacak. Toplam 347 bin memur 13. aylık olarak bilinen Weihnachtsgeld’i sene içerisinde aylık maaşlarına dağıtılmış şekilde alacaklar.

Bir diğer yenilikte emeklilik maaşlarında kendini gösterecek. Buna göre polis, itfaiyeci, hukukçu, maliye ve diğer güvenlik birimi elemanları emekliliklerinde daha yüksek maaş elde edebilecekler.

Bununda ötesinde önceden emeklilik durumları ile ilgili detaylı bilgi de edinebilecekler. Memurlar istedikleri takdirde işvereninde onaylaması ile kendisini geliştirici kurslara katılabilecek. Dahası işveren bu konuda yeni kurslar oluşturacak ya da mevcut olanlardan çalışana tavsiye edebilecek.

Haberin Devamı

SPD’li İçişleri Bakanı Ralf Jäger, “Demografik dönüşümü de göz önünde bulundurarak ailelerin özel durumlarını iyileştirmeye çalıştık.” dedi.

Maliye Bakanı Norbert-Walter Borjans, “Yeni yasal düzenleme ile eyaletin eleman kazanmada kızışan rekabette daha iyi işveren olmasına katkıda bulunduk.” cümlesi ile memnuniyetini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!