Merkel'in ofisine saldırı girişimi

Güncelleme Tarihi:

Merkelin ofisine saldırı girişimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2020 13:14

Almanya’nın başkenti Berlin’de 54 yaşındaki bedensel engelli bir kişi, sabah saat 10.00 sıralarında başbakanlık binasına otomobiliyle saldırı girişiminde bulundu.

Haberin Devamı

ÜZERİNDE, ‘Sizi korkunç çocuk ve yaşlı katilleri’ ve ‘Bu küreselleşme politikasını durdurun” yazılı araç, sabah saatlerinde başbakanlık binasının ana kapısının demir parmaklıklarına çarparak durdu. Olayda demir parmaklıklarda hasar oluşurken, sürücüye polis tarafından müdahale edildi. Saldırı girişimi sırasında Başbakan Angela Merkel başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılıyordu. Saldırı sırasında hafif yaralanan ve ilk tedavisi başbakanlık binası önünde bekleyen ambulansta yapılan sürücü, ardından gözaltına alındı. Başbakanlık binasının önündeki güvenlik güçleri, sürücünün otomobilini çok yavaş bir hızla demir parmaklıklı kapının üzerine sürdüğünü belirtti. Olayın ardından açıklama yapan polis sözcüsü olayın psikolojik mi yoksa saldırı amaçlı mı olduğunun henüz aydınlık kazanmadığını açıkladı. Sözçü ne Başbakan Angela Merkel ne bakan ne de başbakanlık çalışanları için herhangi bir tehlikeli durumun olmadığını sözlerine ekledi. Yaşanan olay üzerine Başbakan Merkel’in evinin önündeki güvenlik önlemleri de artırıldı.
2014’TE DE AYNISINI YAPMIŞ
Geçen hafta korona önlemlerine karşı gösteride başbakanlık ve parlamento binası etrafı güvenlik altına alınmış, korona önlemleri karşıtı göstericilerin bu alana girmesine izin verilmemişti. Bu yüzden olayın korona önlemlerine karşı bir tepki olup olmadığı da soruşturuluyor. Alman Bild gazetesi ise sürücünün Başbakan Merkel’e bir mektup vermek istediğini yazdı. Öte yandan dün eylemde kullanılan aracın 2014’te de başbakanlık binasına girmek istediği belirlendi. O zaman da aracın bir tarafında “İnsanlığı öldüren iklim değişikliği durdurulsun”, diğer tarafında ise “Nicole seni seviyorum” yazıyordu. Polis olay yerinde geniş önlemler aldı. Başbakanlık binası önüne araçla giriş yasak. Binanın önünden sadece bisikletle geçilebiliyor. 

Haberin Devamı

Merkelin ofisine saldırı girişimi

Merkelin ofisine saldırı girişimi

Haberin Devamı

Merkelin ofisine saldırı girişimi

Merkelin ofisine saldırı girişimi

BAKMADAN GEÇME!