Almanya suç işleseler bile Suriyelileri ülkelerine göndermeyecek

Güncelleme Tarihi:

Almanya suç işleseler bile Suriyelileri ülkelerine göndermeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 12:54

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, suç işleyenler de dahil iltica başvuruları reddedilenlerin Suriye’ye gönderilmeyeceğini açıkladı. Dışişleri, Suriye’ye gönderilenlerin şiddet ve baskıya maruz kalabileceğine dair bir rapor hazırlamıştı.

Haberin Devamı

GELECEK hafta Magdeburg’da yapılacak olan Federal ve Eyalet İçişleri Bakanları toplantısında Alman hükümetini temsil edecek Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya’da suç işlemiş olan Suriyeli mülteci adaylarının mevcut şartlar altında ülkelerine geri gönderilmeyeceğini açıkladı.
Seehofer, Der Spiegel’e yaptığı açıklamada “Dışişlerinin raporu akla yatkın. Şu anda Suriye’nin hiçbir bölgesine sınır dışı yapılamaz. Bu suçlular için de geçerli” dedi.
Birkaç gün önce Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın basına yansıyan bir raporunda “ülkelerine gönderilen mültecilerin baskı ve şiddete maruz kalabileceği” ve “Suriye’nin hiçbir bölgesinin takibata uğratılanlar için güvenilir, kalıcı ve kapsamlı korunma imkânı bulunmadığı” ifadelerine yer verilmişti.

Haberin Devamı

BAZI EYALETLER MEMNUN OLMADI
28 – 30 Kasım tarihlerinde yapılacak İçişleri Bakanları konferansında yıl sonunda süresi dolacak olan Suriye’ye sınır dışı etme yasağının uzatılması da ele alınacak.
CDU genel başkan adaylarından Parti Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, gerektiği takdirde suçlu Suriyelilerin iç savaşın sona ermemiş olmasına rağmen ülkelerine gönderilebilmelerini istiyor.
CDU/CSU’nun hükümette olduğu bazı eyaletler de Almanya’da suç işleyen Suriyelilerin sınır dışı edilerek ülkelerine gönderilmesinde ısrar ediyor. Koalisyon ortağı SPD ve muhalefet partileri ise Suriyeli mültecilerin sınır dışı edilmemesi uyarısında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!