Almanya, sosyal yardım yapmayı reddedebilir

Güncelleme Tarihi:

Almanya, sosyal yardım yapmayı reddedebilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 11:56

Avrupa Adalet Divanı, salı günü göçmenlerin Almanya'da Hartz IV yardımı alması ile ilgili önemli bir karar verdi. Bundan böyle sırf sosyal sisteminden yararlanmak için Almanya'ya göç edenlere sosyal yardım yapılmayacak.

Haberin Devamı

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği'nin (AB) dışından Almanya'ya göç edenlerin sosyal yardım alma hakkı ile ilgili karar aldı. Sırf sosyal sisteminden yararlanmak için Almanya'ya gelen işsiz göçmenlere bundan böyle Hartz IV yardımı yapılmayacak.

Karara göre göç alan ülke, yani Almanya, göçmenlere ilk üç ay boyunca yardım parası ödemek zorunda değil. Alman Devleti, ilk 5 yıl boyunca sırf kendi hayatlarını idame edebilen göçmenlere yardım yapmakla hükümlü. Almanya, bu yöntemle sosyal siseminin suistimal edilmesini önlemeyi amaçlıyor.

AVRUPA DİVANI'NDAN RET
Leipzig'de ablasının yanında kalan ve 2010 yılından beri Almanya'da yaşayan Romanyalı bir kadın, 10 yaşındaki oğlu için yıllarca çocuk ve bakım parası aldı. Ancak herhangi bir iş yapmadığı için Hartz IV talebi reddedilen ve bu nedenle İş Kurumu'na dava açan kadın Avrupa Adalet Divanı tarafından haksız bulundu.

TARTIŞMALAR BİTMEK BİLMEDİ
Bu yaz Almanya'da, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen göçmenler ile ilgili uzun uzun tartışmalar birbirini izlemişti. Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU), göçmenlerin sosyal sisteminden yararlanmasının zorlaştırılması gerektiğini savunurken; Avrupa Komisyonu da destek olarak, AB ülkelerinden gelen göçmenlerin yeteri kadar yardım almadığını eleştirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!