Almanya şokta! Vaka sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya şokta Vaka sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2020 10:24

Almanya’da koronavirüs (Kovid-19) taşıyan yeni üç hasta daha tespit edilirken, virüsün hızla yayılma paniği yaşanıyor. Ülkede şu ana kadar koronavirüsten ölen olmadı ancak vaka sayısı 19’a yükseldi. Sadece Bavyera’da 14 vaka bulunurken, virüs taşıma şüphesi bulunan kişilerin sayısı da oldukça yüksek.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde koronavirüs tespit edilen 47 yaşındaki bir kişi Düsseldorf Üniversite Kliniği’nde karantina altına alındı. Hastanın durumunun ağır olduğu ve yaşam mücadelesi verdiği belirtildi. Hastanın, virüs bulaştırmış olabileceği şüphesiyle hastaneye yatırılan 46 yaşındaki eşinin testleri de pozitif çıktı. Yuvada eğitmenlik yapan kadın ile adamın iki de çocukları var. 13 ve 19 Şubat tarihlerinde Köln’deki hastaneye başvuran 47 yaşındaki hastanın, burada, hem hastane görevlileriyle hem de hastalarla temasta bulunduğu belirtildi. 10’u hastane görevlisi, 31’i de hasta olmak üzere toplam 41 kişiye virüsün bulaşmasından endişe ediliyor. 41 kişi arasında bulunan bir hastabakıcıda virüs belirtilerinin ortaya çıktığı kaydedildi. Bild gazetesi, 47 yaşındaki hastayla teması olan bir Alman askerinin de virüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve testlerden geçirildiğini yazdı. Hastanın yaşadığı Heinsberg’de okullar ve yuvalar geçici olarak kapatıldı. Toplu taşıma araçlarının seferleri de geçici olarak durduruldu.
İkinci vaka ise Göppingen’de tespit edildi. 25 yaşındaki bir kişiye yapılan testlerin pozitif çıktığı, virüsün muhtemelen tatil için gittiği İtalya’nın Milan kentinde bulaştığı açıklandı. Baden Württemberg Sağlık Bakanlığı, hastanın bir klinikte karantinaya alınarak tedavisine başlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

LUFTHANSA ÖNLEM PAKETİ AÇIKLADI
Koronavirüs nedeniyle uçuşlarını iptal eden ve bu yüzden de gelirinde önemli derecede düşüş yaşanan Lufthansa Hava Yolları, önlem paketi hazırladı. Şirket, maliyetlerini düşürmek için yeni personel almayı durduracağını veya erteleyeceğini duyurdu. Şirket ayrıca maliyetleri düşürmek için personeli ücretsiz izne çıkarıp haftalık çalışma saatlerini de düşürmeye çalışacak. Lufthansa, koronavirüs nedeniyle mart ayı sonuna kadar Çin seferlerini durdurmuş, uzak doğu seferlerini ise ciddi oranda düşürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!