Almanya şampiyonluk sarhoşu

Güncelleme Tarihi:

Almanya şampiyonluk sarhoşu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 10:13

2014 Dünya Kupasını kazanan Almanya uyumadı. Almanya’nın 24 yıl aradan sonra özlediği kupayı kaldırmasıyla her tarafta tam bir yılbaşı havası esti. Havai fişekler patladı, yollar trafiğe kapandı. Asıl kutlama ise başkent Berlin’de salı günü.

Haberin Devamı

13 Temmuz 2014, Almanya için ebedi bir tarih oldu. Rio de Janeiro’da, Maracana stadında uzatmalarla

Almanya şampiyonluk sarhoşu
Arjantin’i 1-0’la diz çöktüren Almanya, 4. kez dünya kupasını kaldırmayı çılgınca kutladı. Mario Götze’nin 113. dakikada attığı golle uçan Almanlar, maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla sokaklara fırladı. Yollar trafiğe kapandı. Başkent Berlin’de yeni bir çağın başlangıcıymış gibi havai fişekler atıldı. Gençler “Deutschland Deutschland (Almanya, Almanya) sloganlarıyla sokaklara dökülerek, çılgınlar gibi eğlendi.

“O Arjantin’i tutuyor”

Fanmeile denilen, meydanlara kurulan büyük ekranlarda yağmur altında maçı izleyen on binlerce futbol taraftarı, müzik eşliğinde sabaha kadar şampiyonluğu kutladı. Taraftarların yollara dökülmesiyle ne otobüs ne taksi ne tramvay çalıştı. Ben finali Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeir’in Arjantin Büyükelçisi ile birli
Almanya şampiyonluk sarhoşu
kte izlediği “Haus der Kulturen der Welt”, Dünya Kültürler Evinde seyrettim. Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir maçı izlemeye Arjantinli eşi Pia Maria Castro ve kızı Mia ile birlikte geldi. Cem Özdemir’e “Hangi takımdan yanasın, Arjantin mi Almanya mı” diye sordum. Cem Özdemir, “Elbette Almanya” dedi. Eşiniz? Sorusuna “O Arjantin’i tutuyor” dedi.

Böyle bir heyecana kalp dayanmaz

Kızı Mia’nın üzerinde Almanya forması vardı. Kim kazanacak soruma “Çocuklar” dedi. Maçı Arjantin’in Berlin Büyükelçisiyle birlikte izleyen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, 113. dakikada gelen gol üzerine ayağa fırladı ve yanındakilere sarıldı. Maçtan sonra yanına gidip neler hissettiğini sordum: “Son saniyeye kadar müthiş heyecan dolu bir maçtı. Böyle bir heyecana kalp dayanmaz. Penaltılara gidilseydi, çok daha titreyecektik. Ama Götze, bizi bundan kurtardı. Çok sevinçliyim” dedi. Finali Maracana stadında izleyen Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya’nın golü atması üzerine tribünlerde ayağa fırladı. Alman medyası Başbakan Merkel’in finali izlemesinin uğur getireceği yorumlarında bulundu ve şimdiye kadar Merkel’in izlediği kaç maçta Almanya’nın kazandığı rakamlarını verdi.

En güzel yaş günü hediyesi oldu

Perşembe günü 60 yaşını kutlayacak olan Merkel için dünya kupası hayatının en güzel yaş günü hediyesi oldu. Almanya pazar gecesi uyumadı, ama asıl kutlama salı günü. Çantasında 2014 dünya kupasıyla dönecek olan Alman milli takımı, şampiyonluğu Berlin’de tarihi Brandenburger Tor kapısı önündeki meydanda taraftarlarla kutlayacak. Bu kutlamaya yüzbinlerce taraftar bekleniyor. Final öncesi milli takım menejeri Oliver Bierhoff, sadece kupayı kazanırsak, bu kutlamaya yapacağız demişti. Şimdi kupa çantada. Berlin, heyecanla milli takımı ve kupayı bekliyor.

MESUT OZiL COŞKUSU

Mesut Özil, Arjantin karşısında şampiyona boyunca sergilediği en iyi oyununu oynadı. Maçın spikeri, estetik hareketleri ve nokta paslarıyla herkesi heyecanlandıran Mesut Özil’e övgü yağdırdı. Tribünlerden yükselen Mesut tezahüratları üzerine, Spiker, “tribünler Mesut Özil diye bağırıyor. Bu sevgi gösterisi onu daha da kamçılayacak. Mesut topu aldığında Arjantin onu anında kapatmaya çalışıyor. Çünkü sonucu belirleyecek pasın Mesut Özil’den geleceğini çok iyi biliyorlar” yorumlarını yaptı.

Haberin Devamı

Almanya şampiyonluk sarhoşu
ŞAMPİYON İKİ SAAT GECİKMELİ GELİYOR


BUGÜN GELİYORLAR

Alman milli takımı bugün özel uçakla Rio de Janeiro’dan Berlin Tegel Havalimanına inecek. Milliler burdan Brandenburg kapısına getirilecek ve taraftarlarla birlikte şampiyonluğu kutlayacak.

Almanya şampiyonluk sarhoşu


Cem Özdemir maçı Arjantinli eşi Pia Maria Castro, Arjantin eski başbakanı ve Çevre bakanıyla birlikte izledi.

Almanya şampiyonluk sarhoşu


Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Almanya’nın golünü eşi Elke Büdenbender ve yardımcı basın sözcüsü Sawsan Chebli ile böyle kutladı.

Almanya şampiyonluk sarhoşu


Almanlar, maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla sokaklara fırladı. Yollar trafiğe kapandı. Başkent Berlin’de yeni bir çağın başlangıcıymış gibi havai fişekler atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!