Almanya Özgecan için ayakta!

Güncelleme Tarihi:

Almanya Özgecan için ayakta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 00:00

Tarsus'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi Almanya'daki Türkleri de isyan ettirdi.

Haberin Devamı

Almanya Özgecan için ayakta


Başkent Berlin'de, Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtindeki Kottbusser Tor meydanında korkunç cinayet protesto edildi. Kadınlar Girişimi'nin düzenlediği gösteriye çok sayıda kadın katıldı. Sanatçı Maviş Güneşer, sahne alarak, ağıtlar okudu.

Almanya Özgecan için ayakta

'YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ!'

Özgecan Aslan’ın tecavüz edilip hunharca katledilmesine bir tepki de Frankfurt’tan geldi. Göçmen Kadınlar Birliği ile Avrupa Demokratik Kadın Hareketi’nin de aralarında olduğu kadın derneklerinin çağrısıyla Frankfurt Hauptwache meydanında biraraya gelen yaklaşık ikiyüz kişi, kadın cinayetlerine son verilmesini istediler.

Almanya Özgecan için ayakta


Protestocular, ellerinde ‚Yasta değil isyandayız‘, ‚Kadına yönelik şiddete hayır‘, ‚Özgecan’ın katili Türkiye’yi yönetenlerdir‘ dövizleri taşıdılar.

Protestoda yapılan konuşmalarda Türkiye’de 2015 yılının daha ilk ayında 29 kadının öldürüldüğüne dikkat çekilerek „20 yaşında bir genç kız evine gitmek için bindiği toplu taşıma aracında tecavüze uğradı. Sonrasında da yakılarak öldürülecek kadar bir şiddete maruz kaldı. Sistemin devamının sağlanması için her şeyin mübah olduğu Türkiye’de, kadının her türlü şiddet yöntemiyle öldürülmesini meşru hale getirmek ve bunun doğal bir durum olduğu algısı yaratılmak isteniyor. Bizler Özgecan’ın katletilmesi karşısında yasta değil, isyandayız. Erkek egemen, kadına düşman zihniyetin dağıtılması için sokaktayız, hesap soracağız“ ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!