Almanya Hükümeti CDU başkanına bağlı değil

Güncelleme Tarihi:

Almanya Hükümeti  CDU başkanına bağlı değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 13:31

Merkel’in aday olmayacağını açıklamasının ardından Almanya’da dün akşam başlayan kurultayla bugün yeni CDU başkanı belirlenecek. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, kim seçilirse seçilsin hükümetin devam edeceğini belirterek “Almanya hükümeti CDU’nun genel başkanı kim olacağına bağlı değil” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, hükümeti oluşturan partilerin iyi bir koalisyon sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, hükümetin sürmesinin CDU'nun genel başkanınına bağlı olmadığını söyledi. SPD’li Bakan Scholz “CDU ve CSU ile iyi bir koalisyon sözleşmesi imzaladık. Ben üç partinin de koalisyon sözleşmesine bağlı kalacağına inanıyorum. Hükümetin sürmesi CDU genel başkanının kim olacağına bağlı değil” dedi.

DAYANIŞMA VERGİSİ KALKACAK
CDU'nun koalisyon sözleşmesinde yer alan ve 'Soli' olarak bilinen 'Dayanışma Vergisi' uygulamasının kısmen kaldırılmasına ilişkin maddeden vazgeçilmesinin düşünülüp düşünülmediği konusunda Bakan, “Böyle bir talebi kabul etmeyiz. Biz tek parti rejimi ile yönetilmiyoruz. Koalisyon sözleşmesinde yer alan ne varsa geçerli. Biz halkın yüzde 90'ını bu yükten kurtaracağız” dedi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET İLE HARTZ IV NEREDEYSE AYNI
Çocukların daha iyi eğitim almalarını sağlamak ve çocuklar nedeniyle zor duruma düşen dar gelirli ailelere destek amacıyla yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını da belirten Scholz, “Evet doğru. Hartz IV ile geçimini sağlayanlar ile asgari ücretle çalışanların kazancıyla arasında büyük bir fark yok. Çalışanlara saygılı olmalıyız. Bu yüzden çalışanların kazancının, sosyal yardım alanlardan yüksek olmasını sağlayacağız” dedi.

Almanya Hükümeti  CDU başkanına bağlı değil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!