Güncelleme Tarihi:

IGMG Hac sorumlusu Tahir Köksoy gazetemize yaptığı açıkşamada bir Hac dönemini daha başarı ve sıkıntısız atlatmanın huzuru içerisinde olduklarını ifade etti. Köksoy, 2026 Hac döneminde Berlin bölgesinden Mustafa Ünsal’ın haricinde kayıplarının olmadığını son Hac kafilesinin ise 11 Haziran’da Avrupa’ya döneceğini bildirdi.
Öte yandan Köln kafilesi hacılarının bir bölümü Düsseldorf hava limanına bu sabah indiler. Kafileyi Hac organizasyonu görevlileri aile yakınları güllerle göz yaşlarıyla karşıladılar. Yorgun dönen hacıların oldukca heyecanlı oldukları gözlenirken, dönenlerin “İnsanın o mekanlardan hiç ayrılıp gelesi gelmiyor, birde oralara çok erken gitmek lazım” dedikleri gözlendi. Organizasyondan memnun kaldıklarını ifade eden hacılar kafile görevlilerinden ve otellerdeki hizmetlerden memnun olduklarını vurguladılar.
Köln Hac Umre birim görevlisi Abdullah Şentürk Suudi Arabistan Nusuk vizesiyle kısa dönem (2 Haftalığına) Hacca giden Alman vatandaşlarının döndüğü 2 Haziran 2026 ‘da Türkiye Pasaportlu kısa kafilenin Köln’e geleceği bir hafta sonrada Köln’ün dört haftalık kafilesinin döneceği bilgisini verdi.