Almanya bayramlaştı

Güncelleme Tarihi:

Almanya bayramlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2013 09:25

Kurban Bayramı’na günler öncesinden hazırlanan Almanyalı Müslümanlar, bu sabah camilere koştu.

Haberin Devamı

Bayram hafta içine rast gelmesine rağmen birçok Müslüman camilere sığmayınca namazı cami avlusunda kıldı. Bayramı tekbirlerle idrak eden Müslümanlar bu bayramda da mezarlık ziyaretlerini ihmal etmedi.

Almanyalı Müslümanlar, Kurban Bayramı vesilesiyle gittikleri camilere sığmadı. Bayram hafta içine rast gelmesine rağmen vatandaşlar sabah saatlerinde akın akın camilere hareket etti. Başkent Berlin’deki Şehitlik Camii’ne vaktinde gelen cemaat çevredeki yollarda dahi park yeri bulamadı. Caminin namaz kılınan birinci ve ikinci katının yanı sıra iki kattan oluşan zemin katları da dolunca vatandaşlar mezarlıkların da bulunduğu cami avlusunda bayram namazını kıldı. Namaza Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu da katıldı.

Hamm-Pelkum Camii ise her yıl olduğu gibi bu yılda namazdan sonra renkli görüntülere sahne oldu. Sıra dışı tavırlarıyla Hamm’da yaşayan Müslümanların takdirini toplayan Anakent Belediye Başkanı Petermann bu bayramda da cami ziyaretinde bulunarak Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Petermann, “Başkan olarak buraya gelmemin sebebi İslam dininin Almanya’ya ait olduğunu göstermektir.” dedi.

Haberin Devamı

Fatih Camii Başkanı Rafet Başlarlı da,“Başkan hiç bir cemaat farkı gözetmeksizin bayramlarda camilerimize geliyor, bizlerle kucaklaşıyor; bu da bizim bu kentte güven içinde yaşamamızı sağlıyor.” diye konuştu.

'BAYRAMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ELİMİZİ UZATTIĞIMIZ GÜNLERDİR'

Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, göreve başlamasından üç ay sonra verdiği ilk bayram mesajında, bayramların bir araya getiren, dargınları barıştıran, ihtiyaç sahiplerine el uzatılan günler olduğunu söyledi. DİTİB Merkez Mescid-i Aksa Camii’nde bayram namazını eda eden başkonsolos, “Bütün vatandaşlarımızın bayramını kutlar, sevdikleri ile beraber daha nice mutlu bayramlar dilerim.” dedi.

Bayram Namazı vaazını veren Din Hizmetleri Ataşe Vekili Mehmet Yıldız bayramlaşmanın önemine dikkat çekti. Yıldız, yakınları uzakta olanların en azından teknolojinin imkanlarından faydalanarak bayramlaşması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

'KURBANIN HİJYENİK ORTAMDA ÖZENLE KESİLMESİ GEREKİR'

Yıldız, kurban ibadeti yerine getirilirken dikkat edilmesi gereken kuralara da dikkat çekti. Hayvanlara karşı da sevginin onları incitmemeyi beraberinde getirdiğini söyleyen Yıldız, “Kurbanlık hayvan Anadolu’da adeta aile fertlerinden biri gibidir.” dedi.

Yıldız ayrıca kurbanlıkların hijyenik ortamlarda özenle kesilmesi ve çevre temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE’YE GİDENLER ÇOK OLMASINA RAĞMEN CAMİLER TAŞTI

Rheinland-Pfalz Eyaleti'nde okulların sonbahar tatilinde olması dolayısıyla birçok vatandaş Kurban Bayramı'nı Türkiye'de geçirdi. Buna rağmen Mainz’taki camiler yine de doldu taştı. Bu camilerden biri olan Yunus Emre Camii'nde bayram namazını görevi dolan imam İsa Güven kıldırırken, hutbeyi de yetiştirdiği öğrencisi Abdurrahman okudu.

Haberin Devamı

Başkonsolosluk adına vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Konsolos Osman Acar, vatandaşlarla cami içerisinde bayramlaştı. Güneşli havanın da etkisiyle bayram bu şehirde tam bir coşku içinde yaşandı.

Müslümanlar, Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde idrak etmek için mezarlıklara da koştu. Kabirlerin başında dualar edip, Yasin-i Şerif’ler okunurken, bazı şehirlerde cami dernekleri de organize olup cemaat halinde kabir ziyareti düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!