Almanya 38 yeni Eurofighter alıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya 38 yeni Eurofighter alıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2020 10:08

Federal Alman Meclisi Bütçe Komisyonu, 38 adet Eurofighter savaş jetinin satın alınmasına onay verdi. 2025-2030 yılları arasında teslim alınması planlanan uçakların alımı için yaklaşık 5.4 milyar euro ödenecek.

Haberin Devamı

ALIM, Savunma Bakanlığı’nın Alman hava kuvvetlerindeki eski Tornado filosunu yenileme planının bir parçasını oluşturuyor. Savunma Bakanlığı’nın hazırladığı plan, eski uçakların ABD Boeing şirketi tarafından üretilen 45 adet F-18 savaş jeti ve Airbus tarafından üretilen 93 adet Eurofighter ile yenilenmesini öngörüyor. Diğer jetlerin temini konusundaki karar ise en erken 2022 yılında, yani gelecek yıl yapılacak genel seçimler sonrasında verilecek.

Almanya 38 yeni Eurofighter alıyor
YEŞİLLER ÇEKİMSER KALDI
Federal Alman Meclisi Bütçe Komisyonu’nda yapılan oylamada hükümeti oluşturan Hırıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) yanı sıra Hür Demokrat Parti (FDP) ve Almanya için Alternatif (AfD) milletvekilleri kabul oyu verdi. Yeşiller’in çekimser oy kullandığı oylamada Sol Parti’nin ise satın almaya red oyu verdiği öğrenildi.
Alman Ordusu’nun envanterinde halihazırda 85 adet Tornado jeti ve 143 adet Eurofighter bulunuyor. Yeni uçaklarla birlikte Almanya, dünyada hava filosunda en çok Eurofighter bulunduran ülke konuma gelmiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!