Almanlar en çok kalp krizinden ölüyor, ikinci sırada kanser var!

Güncelleme Tarihi:

Almanlar en çok kalp krizinden ölüyor, ikinci sırada kanser var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2019 16:21

Almanya’da istatistiklere göre en çok ölüme kalp krizi yol açıyor. İkinci sırada ise her iki kişiden birinde görülen kanser geliyor. Kanserle mücadele için işbirliğine hazırlanan Sağlık Bakanlığı ile Eğitim ve Araştırma Bakanlığı da 10 yıl sürecek araştırmalarda kullanılacak 62 milyon Euro’luk bütçe ayırdı.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn “Kanser ile mücadele günümüzde sağlık politikalarımızın en önemli noktası. Tüm ulusal gücümüzle bunun üstesinden gelmemiz gerek. Daha iyi araştırmalar yapmalıyız ki kanseri yenebilelim. Yapılacak araştırmaların sonuçlarını hastalığa karşı kullanmalıyız. Erken teşhisi kolaylaştıracak araştırmalar da yapılmalı” dedi.

Almanlar en çok kalp krizinden ölüyor, ikinci sırada kanser var

ÇARE ARAŞTIRMALARDA
Basın toplantısında yapılacak araştırmaların önemine değinen Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek ise “Kansere ancak araştırmalar yoluyla çare bulabiliriz. Önleyici araştırmalar kanserin teşhisi ve tedavisi için önemli. Benim için önemli olan yapılan araştırmaların hastaların ve yakınlarının isteklerini karşılayacak olması. Önümüzdeki 10 yılda yapılacak araştırmaları, yurttaşlarımızın katılımı ve desteğiyle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA HER İKİ KİŞİDEN BİRİ
Almanya’da kanser hastalığıyla ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarına göre her iki kişiden biri hayatı boyunca kanserle tanışıyor. 1970’li yıllara göre günümüzde kansere yakalanma oranı iki katına çıktı. Sadece yaşlılar değil, gençler de yakalanabiliyor. Erkekler en çok prostat, akciğer ve bağırsak, kadınlar en çok göğüs, bağırsak ve akciğer kanserine yakalanıyor. Yılda ortalama 165 bin kişi kansere yakalanıyor. Bunlar arasında hiç sigara içmeyen ve çok az alkol alanların oranı da oldukça yüksek. Kansere yol açan faktörler arasında sigara en önemli neden. Yılda ortalama 40 bin kanser vakası erken teşhis sayesinde tedavi edilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!