Alman Sol Parti'nin ESKİ Lideri Bisky Öldü

Güncelleme Tarihi:

Alman Sol Partinin ESKİ Lideri Bisky Öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 12:23

Alman Sol Parti’nin eski genel başkanlarından Lothar Bisky, 71 yaşında hayata veda etti.

Haberin Devamı

Lothar Bisky 1993 – 2000 ve 2003 – 2007 yılları arasında Demokratik Sosyalizm Partisi’nin (PDS) genel başkanlığını yaptı. Bisky, 2010’a kadar Oskar Lafontaine ile birlikte Sol Parti eş başkanlığını yürüttü. 2009’da Avrupa Parlamentosu’na seçilen Bisky, burada da Sol Parti Meclis Grubu Başkanlığı’nda bulunmuş, bu görevinden geçen yıl ayrılmıştı.

Sol Parti eş başkanları Katja Kipping ve Bernd Riexinger'in Bisky'nin ölümü nedeniyle yayınladıkları mesajda, “Avrupa, kıtanın siyasi, sosyal ve ekonomik birleşmesi sürecinde esaslı bir savaşçısını kaybetti” ifadesine yer verildi. Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Vekili Dietmar Bartsch, Bisky'nin her anlamda eksikliğini duyacağını söyledi.

“Siyaset tarzıyla köprüler kurdu”

Yeşiller Partisi eş başkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Lothar Bisky’nin siyaset tarzıyla köprüler kurduğuna” dikkat çekildi. Açıklamada, Bisky’nin Avrupa fikrine inanan, tartışmayı seven kişiliğine işaret edildi. “Hep adil ve tartışmaların samimiyetle yapılmasından yanaydı” denildi.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Bisky’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Westerwelle, “Farklı siyasi hedefler gütmüş olsak da Bisky’nin yardımsever ve güvenilir yönüne, kültür konularına gösterdiği ilgiye hep saygı duydum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!