Alman polisinde tehlike çanları

Güncelleme Tarihi:

Alman polisinde tehlike çanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 10:18

Almanya’da siyaset ve güvenlik birimleri aşırı sağa karşı kör rolünü oynadı. Kurban ailelerin uyarılarına rağmen sekizi Türk, 10 kişinin öldürüldüğü seri cinayetleri neonazilerin işleyebileceğine hiçbiri ihtimal vermedi.

Haberin Devamı

Alman polisinde tehlike çanları
ELİNİ kolunu sallaya sallaya Almanya’da dolaşarak 10 kişiyi öldüren neonazi terör örgütü NSU elebaşları, bu sayede 13 yıl gizli kalmayı başardı.
Seri cinayetleri neonazilerin işlediği ortaya çıkınca, Almanya sağ gözünü açacağı sözü verdi.
Ama Frankfurt Emniyeti’nde ortaya çıkan son olay, Almanya’nın NSU olayından hala yeterince ders çıkarmadığını, tam tersine tehlikenin çok daha büyüdüğünü gösteriyor.

NSU 2.0 İMZALI MEKTUP
Olay şu; NSU cinayetlerine kurban giden Enver Şimşek ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız’ın bürosuna 2 Ağustos 2018 tarihli bir faks geliyor.
‘NSU 2.0’ imzalı faksın üzerinde, “Bu ücretsiz faks Uwe Böhnhardt tarafından gönderilmiştir” yazıyor. Uwe Böhnhardt, NSU cinayetlerinin baş tetikçisi.
Faksta, “Pis Türk dişi domuz. Sen Almanya’yla başa çıkamazsın. Eğer sağ çıkabilirsen bir an evvel defol git buralardan. 10 bin euro misilleme karşılığında kızını keseceğiz” deniyor.
Tehditçiler ne kadar ciddi olduklarını göstermek için faksa Seda Başay Yıldız’ın 2 yaşındaki kızının adını ve açık adresini de not düşüyor.

Haberin Devamı

POLİSİ UYARIYOR
O zamana kadar gelen tehditleri pek ciddiye almayan avukat Seda Başay Yıldız, kızının ismi ve açık adresinin yazıldığını görünce, hemen polise koşuyor. Deneyimli avukat, suç duyurusunda polisi, “Benim gizli adresimi ve kızımın adını bilse bilse resmi daireler bilir” diye uyarıyor.
Polis tehdidi pek ciddiye almıyor ve koruma da vermiyor.
Ancak avukatın, “Bunlar belediyede görevli kişiler olabilir” uyarısını takibe alan polis, olayı araştırdıkça ne kadar ciddi bir boyut kazandığını görüyor. Polisler, Frankfurt 1’inci Polis Karakolu’ndaki bir bilgisayardan avukat Seda Başay Yıldız hakkında bilgi toplandığını tespit ediyor. Emniyetteki bilgisayarın izini süren polisler, bu kez çok daha büyük bir skandalla karşılaşıyor.

HAKLI ÇIKTILAR
Biri kadın beş polisin haftalardır kendi aralarında Hitler resimleri, gamalı haç ve yabancı düşmanı mesajlar paylaştığı ortaya çıkıyor.
Bu beş polis şimdi geçici olarak açığa alındı.
Haklarında soruşturma yürüyor. Avukat Seda Başay Yıldız’a tehdit faksını bu polislerin göndermiş olacağı şüphesi çok yüksek. Olay henüz soruşturma aşamasında.
NSU davasında kurban ailelerinin avukatları, “Bu örgüt sadece üç kişiden ibaret olamaz. Poliste, istihbaratta onları koruyan eller olmalı. Yoksa 13 yıl gizli kalmaları mümkün değil” diye gırtlaklarını yırttılar.
Ama dinleyen olmadı.
Frankfurt’taki polis skandalı, onların bu şüphelerinde ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!