Alman Patriot Birliği'nin görev süresi uzatılacak

Güncelleme Tarihi:

Alman Patriot Birliğinin görev süresi uzatılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 09:23

Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Wolfgang Brauksiepe, Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı iki yıl önce Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Alman Patriot Birliği'nin görev süresinin bir yıl daha uzatılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar’a, Türk-Alman askeri işbirliğine katkılarından dolayı şeref madalyası verildi. Madalya takdimi için Kahramanmaraş’a gelen Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Wolfgang Brauksiepe, madalya teslim töreninde, gazetecilerin, Alman birliğinin görev süresiyle ilgili sorularını cevapladı.

NATO çerçevesinde Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Alman birliğinin görev süresinin gelecek ay Alman Parlamentosu'nda görüşüleceğini belirten Brauksiepe, “Mandalarımız senelik uzatılıyor, şu an için bu mandanın da bir sene uzatılacağını belirtebilirim. Bunun hakkındaki çalışmalar ve görüşmeler önümüzdeki ayda konuşulacaktır. Şu an ki duruma göre 2015 yılında da Türkiye’de, burada hava savunma birliklerimizin duracağını bildirebilirim” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK KOMUTANA ŞEREF MADALYASI

Alman Patriot Birliğinin görev süresi uzatılacak

İki ülke arasındaki askeri işbirliğine katkılarından dolayı Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar’a, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından Alman Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası verildi. Madalya teslimi için Gazi Kışlası'nda tören düzenlendi.

Türk ve Alman askerlerinin tören alanındaki yerini almasıyla başlayan madalya töreni, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Brauksiepe ve Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse’nin askerleri selamlamasıyla devam etti.

Madalya takdimi öncesi konuşan Ralf Brauksiepe, müttefik iki ülke arasında iş birliğinin önemini vurguladı.

Kahramanmaraş’ta bulunmaktan onur duyduğunu dile getiren Brauksiepe şunları kaydetti: “Buraya gelerek müttefik iki ülke arasındaki bağları hem güçlendirip hem de burada bizim için görev yapan Türk ve Alman askerlerimizi ziyaret etmeye geldim. Kerim Albay'a, Alman Silahlı Kuvvetleri'nin Gümüş Şeref Madalyası'nı takdim ederek çok onurlandım. Alman Silahlı Kuvvetleri'nin Gümüş Şeref Madalyası askerlere verilen özel bir nişandır.

Bu madalya Almanya Cumhuriyeti'nin verebileceği en yüksek takdirlerden birisidir. Bu madalyanın verilişinin iki nedeni vardır. Kurmay Albay Kerim Acar, Alman Silahlı Kuvvetleri'ni burada görev yapabilmesi için büyük katkıda bulunmuştur. Genel ve siyasi anlamda iki ülke beraber bulunup, Suriye’den gelebilecek tehditlere karşı beraber görevimizi ifa etmemizdir.”

Haberin Devamı

Konuşmasını tamamlayan Brauksiepe, Kurmay Albay Kerim Acar’a Gümüş Şeref Madalyası’nı takdim etti. Tören her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!