Alman Milli Takımı’nın yeni kaptanı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Alman Milli Takımı’nın yeni kaptanı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 17:22

Teknik Direktör Joachim Löw, Bastian Schweinsteiger’in milli takımı bırakmasıyla boşalan takım kaptanlığı görevini, kaleci Manuel Neuer'e verdi. 

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Löw, “Milli Takım’da hepimiz çok mutlu ve şanslıyız. Takımda liderlik yapacak birçok isim var. Bana göre en mantıklısı Neuer'in kaptan olmasıydı. Ondan talep ettiklerimin tamamını yerine getiriyor. Sportif başarısı da çok büyük. Manuel, her zaman takım için hazır biri. Takım oyuncusu ve örnek bir kişilik. İnsanlığı da çok büyük. Sorumluluk alabiliyor. Takım içinde saygı da görebiliyor” sözleriyle yeni kaptanına olan güvenini dile getirdi.

ÜÇ KEZ EN İYİ KALECİ SEÇİLDİ

Alman Milli Takımı’nda kaptanlık yapmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu belirten Manuel Neuer ise “Kaptan olmak beni gururlandırıyor” dedi. 2009’dan beri Alman Milli Takımı’nın kalesini koruyan Neuer, şimdiye kadar tam 71 kez kaleye geçti, 52 gol yedi. 25 maçta ise hiç gol yemeden 90 dakikayı tamamladı. 2014 yılında Dünya Şampiyonluğu yaşayan Neuer, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında üç kez üst üste ‘Dünyanın En İyi Kalecisi’ seçildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!