Alman Meclisi’nde göç düellosu

Güncelleme Tarihi:

Alman Meclisi’nde göç düellosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 15:34

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde aşırı sağcı anamuhalefet partisi AfD’ye yüklendi. Birleşmiş Milletler’in yeni ‘Küresel Göç Sözleşmesi’ni eleştiren AfD’yi ‘bencil milliyetçilikle’ suçlayan Merkel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“HER şeyi tek başına çözeceğine inananların yanında oluyorsunuz ve sadece kendinizi düşünüyorsunuz. Bu milliyetçiliğin daniskasıdır. Bir yurtseverlik değil. Yurtseverlik, Almanya’nın çıkarları doğrultusunda başkalarını da dahil etmek ve ‘kazan kazan’ prensibini kabul etmekle olur.”
Merkel, şiddete dayalı 222 çatışmanın yaşandığı, yüzde 52’si çocuk olan 68.5 milyon mültecinin yurdunu kaybettiği bir dünyada Birleşmiş Milletler’e büyük görev düştüğünü söyledi. Merkel, “BM’nin küresel göç sözleşmesi buna en doğru cevap” dedi.

‘ORDU GÖREVİNİ YAPAMIYOR’
Yasa dışı parti bağışları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan AfD Meclis Grup Eş Başkanı Alice Weidel ise hükümetin bütçe politikasını ‘savurganlık düşkünlüğü’ olarak niteledi. Weidel, “Siz yarını düşünmeden milyarları savuruyorsunuz. Sağla mücadeleye her yıl para harcarken, kadınlar ve kızlar sözde sığınmacıların saldırısı korkusuyla tek başına sokağa çıkmaya cesaret edemiyor. Ülkeyi savunma görevini yerine getiremeyecek kadar ihmal edilmiş bir ordumuz var. Tankları çalışmıyor. Uçakları, helikopterleri uçamıyor” dedi.

‘HERKES HATA YAPIYOR’
Weidel, Meclis’te diğer milletvekillerinin sözlü sataşması üzerine, partisine İsviçre’den gelen yasa dışı 130 bin euro bağışla ilgili, “Doğru hata yapıldı. Oluyor işte. Herkes hata yapıyor. Ama biz gizlemedik. Yolsuzluk yok. Bunun vergi mükelleflerine bir kuruş zararı olmadı” diye konuştu. Weidel’in konuşmasının ardından AfD Meclis Grup Eş Başkanı Gauland’la sarmaş dolaş pozuna milletvekilleri “Oooh” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!