Alman girişimciler kapılarını Türklere açtı

Güncelleme Tarihi:

Alman girişimciler kapılarını Türklere açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 10:29

Workinton, 13 üst düzey Alman girişimcisi ile Türkiye'deki melek yatırımcıları bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Workinton'dan yapılan açıklamaya göre, iş ve sosyal hayatın buluşma noktası haline gelen Workinton, 13 üst düzey Alman girişimcisi ile Türkiye'deki melek yatırımcıları buluşturdu.

Workinton Levent 199’da bir araya gelen girişimciler ve yatırımcılar, pazarlar arası farkları gözlemledi. Türk ve Alman girişimcilerin buluşmasında, Almanya Başkonsolosluğu ile Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri de hazır bulundu.

Almanya’da girişimlerin önünü açan yasal düzenlemelere ilişkin bilgilerin paylaşıldığı buluşmaya, Türkiye’den Koç Kuluçka Merkezi, Keiretsu Forum Türkiye, İTÜ Kuluçka Merkezi gibi çok sayıda girişim ve melek yatırımcı ağı katıldı.

Almanya'daki girişimcilerin kurduğu ağı Türkiye'deki iş ortaklarına tanıtmak isteyen Sun Girişim Ağı, 3 günlük etkinlikte Almanya’da kurdukları sistemi Türk yatırımcılara aktardı.

Açıklamada, Sun Girişim Ağı koordinatörleri David Herld ile Hendrik Schriefer'ın görüşlerine de yer verildi. Herld, "SUN in İstanbul" etkinliğinin, Türk girişimcilerin Almanya'daki iş ağı ile buluşması için büyük bir şans olduğunu belirtti. Schriefer ise "Workinton'da Alman girişimcilik ekosistemini tanıtıp nasıl başardığımızı anlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.


BAKMADAN GEÇME!