Maç günü büyük şok! Federasyona vergi baskını...

Güncelleme Tarihi:

Maç günü büyük şok Federasyona vergi baskını...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2020 11:05

Frankfurt Savcılığı, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) merkezi dahil olmak üzere 5 eyalette çeşitli adreslere baskın emri verdi. Polis, federasyonun Frankfurt’ta bulunan yönetim binası ile eski ve yeni yöneticilerin evlerinde ve iş yerlerinde de arama yaptı. Vergi kaçırma şüphesiyle yapılan baskınlara 200 kadar polis katıldı.

Haberin Devamı

FRANKFURT Savcılığı, Almanya Futbol Federasyonu’nun (DFB) merkezi dahil olmak üzere 5 eyalette çeşitli adreslere baskın emri verdi. Polis, federasyonun Frankfurt’taki yönetim binasıyla eski ve yeni yöneticilerin evlerinde, iş yerlerinde arama yaptı. Vergi kaçırma şüphesiyle yapılan baskınlara 200 kadar polis katıldı. Hessen, Bavyera, Kuzey Ren Vestfalya (KRV), Aşağı Saksonya ve Rheinland Pfalz eyaletlerindeki adreslere yapılan baskınlarla polis delil ve suç unsuru aradı. Türkiye ile oynanan hazırlık maçı öncesi yapılan aramalar ülkede şok etkisi yarattı. Güvenlik birimlerinden sızan bilgilere göre hâlâ görevde bulunan yöneticilerin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında ‘federasyona daha fazla kazanç sağlamak amacıyla kasten vergi kaçırmaktan’ soruşturma başlatıldı. Bu kişilerin Alman Milli Takımı’nın iç sahada oynadığı karşılaşmalarda panolardaki reklamların gösterilmesinden elde edilen gelirleri kasten yanlış beyan ederek 4.7 milyon euroyu vergiden kaçırdığı kaydedildi.

Maç günü büyük şok Federasyona vergi baskını...


KELLER’DEN TAM DESTEK
2003 yılına kadar federasyondaki olayların geriye dönük aydınlatılması sözüyle bir yıl önce bu göreve geldiğini belirten Alman Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller ise konunun tüm yanıyla açıklığa kavuşması için tam bir iş birliğine gideceklerini söyledi. Keller, “Ben aynı zamanda tam bir şeffaflık vaadiyle bu görevi devraldım. Soruşturmada devlet desteği bizim için sevindirici” diye konuştu. Alman Futbol Federasyonu 11 Aralık 2013 tarihinde İsviçreli bir şirketle yaptığı anlaşmayla 2014 ile 2018 yılları arasında elde edilecek reklam gelirleri haklarını bu şirkete sattı. Hakların devri anlaşmasına rağmen federasyon yetkilileri şirketten ayrı olarak da gelir topladılar. Savcılık şimdi elde edilen bu gelirin vergisinin ödenmediğini ispatlamak için delil arıyor. 

 

BAKMADAN GEÇME!