Alman ekonomisi ‘mesai’ ile büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Alman ekonomisi ‘mesai’ ile büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 12:15

Almanya'da ekonomideki canlanma, çalışanların çok daha fazla mesai yapmasına neden oldu. Yeni işçi istihdamı yerine, yük çalışanların sırtına bindi ve çalışanlar daha fazla mesaiye kaldı.

Haberin Devamı

Alman ekonomisi ‘mesai’ ile büyüdü

Alman İş Ajansı’nın verilerine göre Almanya’da 2015 yılında çalışanlar 1.8 milyar saat fazla mesai yaptı. Bunun bir milyar saati ücretlendirilmedi. İstatistik olarak her çalışan yasal çalışma saatinden ortalama 46.8 saat daha fazla mesaiye kaldı. Bu da her çalışan için bir haftayı aşkın daha uzun çalışma anlamına geliyor. Ücretsiz mesaiyi yapanların en büyük çoğunluğu yüksek kalifiye ve yönetici kadrolar.

GİDEREK ARTIYOR
Merkezi Köln’de bulunan Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) verilerine göre geçen yıl 816.2 milyon saat mesai ücretlendirildi. 997.1 milyon mesai saati ise ücretsiz. 2014 yılında ücretlendirilen mesai saati 797.7, ücretlendirilmeyen mesai saati ise 993.4 milyon saatti. 2013’te mesai saatleri çok daha azdı. Mesai saatlerinin artması işverenlerin yeni işçi alma yerine çalışanlarına daha fazla yük yüklemesi ve çalışanların işi bitirmek için daha fazla çalışması anlamına geliyor. 

BAKMADAN GEÇME!