Alman Cumhurbaşkanı, Türk mağazasını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Alman Cumhurbaşkanı, Türk mağazasını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 09:54

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (KRV) ziyaretlerde bulundu. Steinmeier, Duisburg’un Marxloh semtindeki Türk gelinlik mağazasını da ziyaret etti.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, göç ve uyum sorunlarını yerinde görmek ve için KRV Eyaleti’nde incelemelerde bulundu. Steinmeier, Duisburg ziyareti sırasında dünyaca ünlü Maxloh semtindeki Türk gelinlikçi mağazasını da ziyaret etti. Steinmeier’in, Duisburg şehrinin ‘Altın Kitabı’nı imzaladı.

Steinmeier, perakendecilik hakkında bilgi almak için ‘Melisam Gelinlik’ adlı Türk mağazasını da ziyaret etmeyi unutmadı. Steinmeier, gelinlik mağazası sahibi Tercan Küccük’den Türk esnafın yaşadığı sorunlar hakkında kısa bilgi aldı. Küccük, Steinmeier’in mağazalarını ziyaret etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Maxloh’daki Türk esnafının sorunları hakkında kısa bilgi verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender’e Türk kahvesi ikram edildi.

Haberin Devamı

MERKEL DE ZİYARET ETMİŞTİ
Duisburg’un Maxloh semtini, iki yıl öncede Almanya Başbakanı Angela Merkel ziyaret etmişti. Maxloh, çok sayıda göçmen kökenli insanların yaşadığı bir semt olarak biliniyor.
Steinmeier’in ziyareti sırasında tüm yollara trafiğe kapatılırken, 30 yaşındaki bir kişi de Cumhurbaşkanına hakaret ve polise karşı gelmekten tutuklandı. Steinmeier, daha sonra Dortmund şehrine hareket etti.

Alman Cumhurbaşkanı, Türk mağazasını ziyaret etti

Alman Cumhurbaşkanı, Türk mağazasını ziyaret etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!