Alman Bakan tulumunu giydi ve...

Güncelleme Tarihi:

Alman Bakan tulumunu giydi ve...
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2019 11:40

Berlin Eyalet Parlamentosu, aldığı kararla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü resmi tatil ilan edince, başkentliler bugün işe gitmedi. 8 Mart dolayısıyla kamuoyunda erkeklerin yaptığı işlerde görev yapan kadın çalışanları ziyaret eden Berlinli Federal Aile Bakanı Franziska Giffey, çöp topladı.

Haberin Devamı

BERLİN’in çöplerini toplayan temizlik şirketi BSR’a giden Bakan Giffey, iş tulumunu giyerek kadınlarla birlikte sokaklarda temizlik işçisi gibi çalıştı. Çöp kamyonun arkasına da binmeyi ihmal etmeyen Giffey, çöp dolu konteyneri itti ve çöpleri çöp kamyonuna boşalttı. Giffey’in amacı, kadınların da erkeklerin yapabileceği her işi yaptığını ve yapabileceğinin mesajını vermekti. Berlin’de ev ve iş yerlerinin çöplerini toplayan çalışanlar arasında kadınların sayısı sadece 15.

Alman Bakan tulumunu giydi ve...
KADIN ÇALIŞANLARA ÇİÇEK VERDİ
Tıpkı erkek meslektaşları gibi günün erken saatlerinden işe başlayan kadın temizlik işçileriyle sohbet eden Bakan Giffey, “Kadınlar her işi yapabilir. Kadının zayıf olduğu düşüncesi, geçen yüz yılda kaldı” dedi.
Almanya’da futbol hakemi kadınların bulunduğunu, kadınların orduda dış görevlerde sorumluluk üslendiğini hatırlatan Giffey “Erkekler ne iş yapabiliyorsa, kadınlar da yapabilir” dedikten sonra temizlik alanında çalışan kadınlara birer çiçek verdi.

Haberin Devamı

EN ZORU, TATİL SONRASI ÇALIŞMAK
Her gün sokakta çöp toplayan kadınlar ise kendilerinin artık erkek meslektaşları tarafından kabul gördüklerini söylerken, “Küçük çocuklar bizi çalışırken gördüklerinde çok şaşırıyor. Bizi anne ile babalarına ve arkadaşlarına gösterirken, ‘Bak kadın çöpçü’ diyorlar. El salıyorlar. Bizim için en zor iş günü ise tatil sonrası çalışmak. Çünkü bir gün öncenin çöplerini de toplamak durumundayız” dediler.

Alman Bakan tulumunu giydi ve...

Alman Bakan tulumunu giydi ve...

BAKMADAN GEÇME!