Alevi Festivali’ni 21 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Alevi Festivali’ni 21 bin kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 10:05

Londra’da, Alevi kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen ve sekiz gün süren Avrupa’nın en büyük Alevi Festivali’nin finali Hackney Downs Park’ta gerçekleştirildi. Türkiye’den Niyazi Koyuncu, Töre Anadolu, Grup Zemheri, O ses Türkiye finalistleri Yener Bulut ve Ümit Durak’ın sahneye çıktığı festivali, 21 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

FESTİVALDE İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi) Başkanı Hüseyin Üzüm, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil, Enfield Belediyesi Başkanı Saray Karakuş, Hackney Belediye sözcüsü Clare Potter, İngiltere’de yaşayan sanatçı Mehmet Ali Alabora, HDP’li Osman Baydemir ve CHP İngiltere Birliği Başkanı Sibel Özçelik birer konuşma yaptı. 

Aşırı sıcak havanın etkisiyle konuşmalar kısa tutuldu. Konuşmacıların hemen hemen tamamı Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak seçim için mutlaka oy kullanılması çağrısı yaptılar.
Konuşmalar ardından semah hocası Seher Ağbaba yönetimindeki İAKM- Cemevi semah Ekibi ve Saffet Yörüker yönetimindeki Harman Semah Ekibi, farklı zamanda semah döndü. Cemevi Afyon Dinar Kız Halk Oyunları Ekibi kaşık oynadı. Grup Zemheri, ‘O ses Türkiye’ finalistleri Yener Bulut ve Ümit Durak, Muhammet Ali Evcil ve Töre Anadolu seslendirdikleri eserlerle büyük alkış aldılar. Sanatçılara eşlik eden konuklar halay çekti. Yedi kişilik ekibiyle sahneye çıkan Niyazi Koyuncu da programına, ‘Heydane’ ile başladı, ‘Hayde’ ile sonlandırdı.

BAKMADAN GEÇME!