Güncelleme Tarihi:
Yangın, sabaha karşı 03.30 sıralarında, otoyoldan geçen bir sürücünün yol kenarındaki alevleri fark etmesiyle ortaya çıktı. Sürücünün ihbarı üzerine bölgeye 50 itfaiyeci ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Melle ilçesindeki çiftliğe ulaşan ekipler, ahırın alev alev yandığını gördü. İlk bilgilere göre, binada 11 at bulunuyordu.
BİRİ SON ANDA KURTARILDI
Yangın sırasında iki kadın atları kurtarmaya çalışırken hafif şekilde yaralandı. Sağlık ekipleri, yaralıları olay yerinde tedavi etti. Polis, en az 6 atın dumandan zehirlenerek veya yanarak öldüğünü açıkladı. Ancak olayın en trajik anı, ahırdan kaçmayı başaran iki atın panikle yeniden yanan binaya dönmesi oldu. Bu atlardan biri son anda kurtarılırken, diğeri alevler arasında kayboldu.
Polis, yangının çıkış nedenine ve maddi hasarın boyutuna ilişkin henüz kesin bir bilgi olmadığını duyurdu. Sabah saatlerinde itfaiye ekipleri, küçük çaplı yangın noktalarını söndürmeye devam ederken, kısmen yıkılan ahıra inceleme için girilemedi. Soruşturma sürüyor.