Afganistanlı Ibrahimovic Avrupa kulüplerinin radarında

Güncelleme Tarihi:

Afganistanlı Ibrahimovic Avrupa kulüplerinin radarında
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2021 17:57

Danimarka ve Afganistan uyruklu Wahid Faghir, henüz 17 yaşında olmasına rağmen geleceğin Ibrahimovic’i olarak adlandırılıyor. 1,85 boyundaki santrafor Faghir, güçlü fiziğinin yanında büyüleyici tekniğiyle sık sık ülke futbolunun gündemine geliyor. En son, Avrupa ekipleri; Afgan kökenli futbolcuyu kadrolarına katabilmek için rekabete girişti. İlk teklif ise Leicester City’den. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Kuzey Avrupa’da etkileyici hücum oyuncuları yetişmeye devam ediyor. O futbolculardan sonuncusu, Afgan kökenli bir aileye mensup Wahid Faghir. Danimarka / Velje doğumlu Faghir, futbola doğup büyüdüğü kentin takımı Velje Boldklub’da başlamış.

2019 yılında, küçük yaşına rağmen 19 yaş kategorisinde oynadığı oyun, kulüp yönetiminin dikkatini çekince; Wahid 1 yıl sonra profesyonel sözleşmeyi imzalamış. Bu yıl, Danimarka Süper Ligi’nde oynadığı futbol; Avrupa ekiplerinin dikkatini çekiyor. Wahid için Afganistanlı Zlatan Ibrahimovic benzetmesinde de bulunuyorlar.

Afganistanlı Ibrahimovic Avrupa kulüplerinin radarında
UEFA LİSTESİNE GİRDİ
Tam adı Wahidullah Faghir olan futbolcu, 2021 yılı için UEFA’nın geleceği parlak 50 futbolcu listesine girdi. Buna ek olarak, Danimarka Süper Ligi’nde bu yıl 21 maça çıkıp 5 gol, 2 asist yapması; futbolcuyu Kuzey Avrupa özelinde bilinir hale getirdi. Velje taraftarı, Wahid için “Afgan Ibrahimovic” diyor.
Afganistanlı Ibrahimovic Avrupa kulüplerinin radarında
HAYALİNDEKİ TAKIMI AÇIKLADI
Danimarka futbolunun en üst liginde oynayan Wahid için teklifte bulunan çok sayıda kulüp var. Bu ekiplerin ilki Leicester City. İngiliz ekibi, Wahid’in profesyonel sözleşme imzaladığı gün Velje’ye 1 milyon Pound teklif etti. Kulüp ise, henüz 17 yaşındaki futbolcunun ilerleyen süreçte daha fazla değerleneceğini düşünüp bu teklifi reddetti. İtalyan Calcio Mercato’nun haberine göre, bir gün Real Madrid’de forma giymek istediğini dile getiren Wahid, “Sanırım 1 veya 2 yıl içinde denizaşırı ülkelere gideceğim. Real Madrid’de oynamayı çok isterim. Çocukluk hayalim.” dedi.

Haberin Devamı

Wahid’i aktif olarak takip eden kulüplerin arasında Wolverhampton, Ajax, Leicester City ve bazı İtalyan kulüplerinin olduğu söyleniyor.

BAKMADAN GEÇME!